| Dragonisgaby a întrebat:

Poate cineva sa imi explice de ce a jucat Israelul cu Romania aseara 18.11. 2023?
Nu e campionatul European(ma rog preliminarele) dar e vorba de campioana Europei... Chiar zic ca eu stiu geografie si Israel nu e in Europa.

Răspuns Câştigător
| LordCristobal a răspuns:

Israelul joaca in Europa deoarece nu poate juca meciuri in Asia deoarece ar fi nevoita sa joace cu tari care nu se intelege bine si e aproape in stare de razboi(Iran si toate tarile arabe din Orientul Mijlociu). Gandeste-te ca daca ar juca meciuri de fotbal cu Iran sau tarile arabe siguranta jucatorilor ar fi in pericol si s-ar putea chiar ajunge si la un razboi regional. Evreii, iranienii si arabii se urasc de moarte.
La fotbal sunt multe situatii in care anumite tari nu joaca meciuri de fotbal din cauza riscurilor politice:Armenia si Azerbaijdan nu joaca intre ele si inainte Rusia si Ucraina nu jucau intre ele.Aceeasi situatie cred ca e la Serbia si Kosovo.

2 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ehh, campionatul european a devenit și puțin politic și comercial.

| LordCristobal a răspuns:

Sunt si alte tari asiatice care joaca in Europa:Armenia, Georgia, Azerbaijdan, Turcia si Kazahstan. Turcia si Kazahstan joaca in Europa pentru ca au cateva teritorii in Europa iar celealte trei dintodeauna au avut legaturi comerciale si culturale puternice cu Europa de-a lungul timpului.