La cut maresti numarul de proteine si scazi mult carbohidratii...
bulk: 60% carbohidrati, 30% proteine, 10% grasimi
cut: 30% carbohidrati, 60% proteine, 10% grasimi
Cam asa. Bine, 10% grasimi e cam putin, eu ti-am zis numerele alea orientativ, ca sa inteelegi diferenta intre bulk si cut la proteine si carbo.
Bulkul presupune un surplus proteic fără a ține cont de numărul de calorii, iar cutul presupune un surplus proteic cu un deficit caloric.
Se folosește metoda asta pentru cei care pot pune cu mai mare ușurință masă musculară la bulk, și pentru mai multă energie, însă cutul este foarte greu de organizat și necesită muncă.
Cut e cand dai jos grasimea dar pastrezi masa musculara, bulk e cand ai un anumit procentaj de grasime sa zicem 5% si cresti in mada musculara
Deci pastrez acelasi nr de proteine cu un nr caloric scazut si in acelasi timp si cu un nr de grasimi scazut? Ma gandesc ca nu pot sa tai din calorii dar in acelasi timp sa reduc si proteinele, pentru ca automat o sa slabesc dar daca reduc proteinele o sa scad si in masa musculara? Corecteaza-ma daca gresesc, chiar nu stiu
La bulk nu este necesar sa iti atingi obiectivul zilnic adica 2g pe kg corp de proteina pentru ca oricum esti la bulk si esti in surplus caloric, ca asta e bulk-ul, surplus caloric.
Dar la cut, adica la deficit caloric, tu arzi grasimi, si pentru a nu arde din masa musculara, e important sa mentii sinteza proteica activa si sa consumi 2g proteina/kg corp, deci daca tu ai 80 kg mananci 160g proteine.