Eu acum câţiva ani practicam jogging.
Făceam în fiecare seară, la ora 20:00 70 de ture de teren la mine în curte, căci am spaţiu mult şi mă pot desfăşura în voie. În acelaşi timp făceam şi o oră de gimnastică dimineaţa, dans şi mers la pas mai alert.
Ca dietă: mâncam de 3 ori pe zi, fără gustare între mese, excluzând din dietă alimentele precum dulciurile, mâncare de tip fast-food, junk food, mâncăruri prăjite, pastele făinoase şi băuturile acidulate.
Nu merge! Un efort sustinut in speranta ca vei slabi doar prin sport cere ca si recompensa pentru muschi si tot corpul de altfel o alimenatatie sanatoasa ce are sa furnizeze nutrienti de calitate. Iti imaginezi un maratonist mancand doar eclere de 5 ori pe zi?! Sau un inotator mancand doar strudele cu gem?!
Bună.
Doamna mea de biologie din liceu spunea că a slăbi, dieta și sportul sunt importante în următoarele feluri:
Sportul - important 40%
Dieta - importantă 60%
Deci, contează mai mult ce bagi în gură. Și, dacă stai să te gândești, așa e. Pentru că o-i face tu mișcare, dar dacă mănânci 1000 kcal la o masă atunci s-a dus naibii tot.
Oricum, când eram mai mic ieșeam cu bicicleta în fiecare zi și mâncam prostii - doar că, în mod surprinzător, prostiile alea nu acopereau necesarul kaloric pe care trebuia să îl mănânc într-o zi, așa că, combinat cu sportul, slăbeam. Mai pe scurt, să zicem că trebuia să consum 2300 de kcal într-o zi. Eu mâncam dulciuri și alte nimicuri în valoare de 2000 de kcal și făceam mișcare. Ce-i drept, am slăbit, dar acum am o dietă mai echilibrată. Așa e mult mai bine. Recomand să existe un echilibru între sport și dietă. Adică poți să mănânci și dulciuri, și să faci sport.
Numai bine.