Nu poti avea rezultate bune daca nu ai alimentatia pusa la punct, indiferent ca faci sport.
Spune-mi ce disciplina practici, cat de des, si cam ce mananci?
Fac fotbal si fac vreo 4-5 antrenamente pe săptămână, dimineața de obicei îmi fac omleta din 4-5 oua si la prânz si la prânz depinde de ce îmi fac cu o zi înainte, paste/carne etc, si de obicei îmi pun porții mici sau medii
Mananci zilnic acea omletă? Pastele ingrașă.
Nu mănânc zilnic aceeași omleta, dar am văzut la cineva pe tiktok ca pastele is bune cand vrei sa slăbești
Acel cineva habar n-are. Daca nu se ingrasa el nu inseamna ca tu slabesti. Cere pareri cuiva avizat care se pricepe, nu unuia care habar n-are.
Eu am ajuns de la aproape 90kg la 65kg, am poze cu procesul, tot tacamul, nu ai alimentatia echilibrata, ouale sunt sursa buna de proteina si recomand zilnic dar nu poti manca doar oua, cat despre paste, cele mai bune sunt cele integrale, daca tu mananci paste fainoase nu rezolvi nimic, e ca si cum ai consuma paine, daca acumulam grasime dupa sarbatori eu le evitam complet, te sfatuiesc sa faci la fel.
Ai nevoie de surse slabe de proteina, piept de pui/curcan, copalene de pui/curcan(fara pielita, e grasime), peste proaspat, fructe de mare, cotlet de porc, muschi de vita, facute la friteza pe aer cald sau in cuptor, daca vrei sa faci la tigaie pieptul de pui nu are nevoie de mult ulei, doar ungi tigaia cu o lingurita de ulei de masline(nu pune dupa ochi, la 500g piept de pui o lingurita e de ajuns), uleiul de floarea soarelui exclus din alimentatie.
Langa carne adaugi carbohidrati sanatosi, iti poti face o salata de legume, la legume nu trebuie sa te ingrijorezi ca depasesti cantitatea, sunt slabe caloric dar nu adaugi ulei, faci salata cu zeama de lamaie sau poti adauga suc de rosii(nu bulion), iese genial, poti manca naut si fasole rosie, sunt foarte satioase si tin de foame, in zilele cand mananc naut si fasole combin cu ou fiert strivit peste ele, poti adauga 200g de cartofi la cuptor la una dintre mese, poti manca orez dar nu adauga secretul gustului, fa-l cu patrunjel, cu marar daca iti place, poti adauga un varf de boia sau legume congelate.
Cand faci sport de performanta si ai doar 2 mese pe zi, inseamna ca esti subnutrit si nu ma mir ca nu se vad rezultatele, fiindca nu mananci deloc nici suficient nici santos.
Dai vreun randament la antrenamente?