Uite aici program:
Luni: Piept si Triceps
Marti: Spate si Biceps
Miecuri: Picioare si Gat/Trapez
Joi:Umeri/Abdomen
Vineri:Biceps si Triceps,iar sambat si duminica pauza, daca vrei, faci niste cardio pentru a face abdomenul mai bine definit. Oricum, programul asta nu cred ca e nici incarcat, dar nici slab...cum vrei.
...Ma rog, eu programul asta l-am citit pe blogul unui culturist din Romania.Tu ce program ai face? Unul de 3 zile?
Din cate stiu, iti poti antrena o grup maxim de 2 ori pe saptamana, deci...nu stiu cum nu te va ajuta asta, deoarece muschiul se va reface de luni pana vineri.
Iti omori prea mult bratele cu programul ala. Chiar as vrea sa vad si eu blogul, culturistii lucreaza 1 grupa pe zi ( doar piept sau doar spate spre ex. ).
Eu am un program de 4 zile cu care am obtinut 43 in brat :
luni -> brate
marti -> umeri + picioare
joi -> spate
vineri -> piept
SAU
luni -> piept + umeri
marti -> spate
joi -> picioare
vineri -> brate si abdomen
Cam astea sunt programele pe care le folosesc eu. Am incercat si 5 zile pe saptamana, dar e prea mult, sunt prea epuizat. Dupa 2 zile de sala e recomandat sa ai 1-2 zile de pauza, daca esti natural, ca sa te refaci.
Si legat de culturisti, cel mai popular program printre ei este :
luni -> piept
marti -> spate
miercuri -> umeri+trapez
joi-> brate
vineri -> picioare
si abodomenul doar inainte de concurs.
Brate = triceps, biceps, antebrat. Cum sa lucrez doar biceps, bicepsul e 30 % din brat pe cand tricepsul e 70 %, marimea bratului e data de triceps.
Iar trapezul il lucrez in ziua de spate. Rutina mea la spate este : 2 tipuri de tractiuni, 2 tipuri de ramat, indreptari cu haltera si 2 exercitii pentru trapez.
Nu iti recoamand sa faci antrenament pentru ca nu este prea eficient.Preferabil ar fi sa faci in fiecare zi cate o grupa de muschi.Iti dau un exemplu:
Ziua 1iept
Ziua 2:Spate
Ziua 3:Biceps, Triceps, Antebrat
Ziua 4:Umeri, Trapez, Abdomen
Ziua 5:Coapse, Gambe
Eu iti recomant acest timp de antrenament, dar oricum e alegerea ta.Bafta!
Este foarte bun cred ca il voi folosi si eu dar incearca luni piept biceps abdomen marti : spate triceps miercuri pauza joi:picioare umeri abdomen si vineri: lucreaza biceps triceps spate piept pana la limita si sambata si duminica acasa pentru relaxarea muschiilor