Pentru scolioza trebuie sa faci gimnastica speciale la o clinica, majoritatea exercitiilor sunt la saltea, la spalier sau la banca.
Scolioza in «C» dreapta sau stanga, in functie de partea in care este convexitatea, este o deficienta a coloanei vertebrale sub forma de deviatie in plan frontal, care da corpului o inclinare de partea concavitatii, in raportul cu gradul curburii. Compensarea deviatiei initiale de o deviatie de partea opusa determina aparitia scoliozei in «S».
Corectarea acestor deficiente se face prin pozitionarea corpului de asa maniera incat sa obtinem relaxarea musculaturii contractate si contractarea musculaturii relaxate, prin aplicarea exercitiilor ce urmaresc tonificarea in regim de scurtare a grupelor musculare ale spatelui de partea convexitatii, tonifierea in conditii de lungire a musculaturii de partea concavitatii, precum si prin formarea reflexului de atitudine corecta a corpului, atat pe parcursul exercitiilor de gimnastica, cat si in timpul activitatilor zilnice.
Exercitiile se vor executa din pozitia sezand, stand cu sprijin asimetric, pe genunchi, pe genunchi cu sprijin pe palme si constau din aplecari laterale de partea convexitatii curburii coloanei vertebrale, mentinerea trunchiului in pozitie corectiva si exercitii de respiratie.
Pentru examinarea scoliozei in « C », vom avea nevoie de:
un fir de plumb, sau o panglica metrica;
un creion dermatograf;
un taburet.
in cadrul examenului clinic se vor stabili « reperele anatomice « incepand de la:
zona cervicala cea mai apropiata de C7;
spinele iliace posterioare si superioare;
spina si varful omoplatului;
linia spinoaselor.
Firul cu plumb intins de la protumberanta occipitala externa, va trece prin santul interfesier, incrucisand linia spinoaselor in anumite puncte si se indeparteaza in altele, nivel la care sunt masurate sagetile curburii scoliotice in „C" dreapta sau stanga.
Faci sport pentru a slabi, pentru a te tonifia, a arata mai bine si a fi mai sanatos, dar de multe ori crezi in niste reguli care nu sunt valabile, nefiind altceva decat mituri.
Astfel, te concentrezi adesea asupra unor lucruri false si poate pierzi din vedere ceea ce este cu adevarat important, conform Huffington Post. Iata cateva asemena mituri:
Ar trebui sa bei 2 litri de apa pe zi
Adevarul este ca nu exista o cantitate anume pe care trebuie sa o bei, aceasta depinzand de fiecare persoana in parte si de stilul de viata. Conteaza unde locuiesti, cat sport faci, daca esti insarcinata sau alaptezi si ce masa corporala ai.
8 pahare pe zi, cat se recomanda in mod general, poate sa fie prea putin daca tu faci multe exercitii fizice sau muncesti fizic si elimini multa apa prin transpiratie.
O regula pe care o poti urma este ca niciodata sa nu ajunga sa ti se faca sete cu adevarat si ca urina sa aiba o culoare foarte deschisa. Daca aceasta se inchide, inseamna ca organismul nu este suficient hidratat.
Cu cat transpiri mai mult, cu atat este mai eficient exercitiul fiizic facut
Faptul ca se pierd mai multe calorii intr-o incapere in care este mai cald este doar o iluzie. Caloriile se ard in functie de cat de puternic lucrezi si cat efort depune musculatura, nu de cata apa este eliminata. Unele persoane transpira mai mult decat altele pentru ca au mai multe glande sudoripare, pur si simplu.
Este posibil ca, daca te cantaresti imediat dupa antrenament,... mai mult
anonim_4396 întreabă: