anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Recent un utilizator a pus o intrebare in care dadea doua alternative de cardio: sarit coarda si alergat, cerand sa i se spuna care ajuta mai mult la slabit. Am vazut cel putin 3 raspunsuri (asta in contextul in care intrebarea avea vreo 5 inclusiv al meu) in care s-a spus alergat.

Imi puteti explica rationametul? Cu argumente?

Nu ma intelegeti gresit. Intrebarea mea nu reprezinta nicidecum un afront, ci o pun pur si simplu din speranta ca va fi vazuta de cei care au raspuns la cealalta (sau de oricine le impartaseste opinia) pentru ca sunt curioasa pe ce s-a bazat alegerea respectiva.

Răspuns Câştigător
| missfatadelatara a răspuns:

Precis aia nu știu să sara coarda.

Ori s-o fi gândit ca e totuna cu a sari gardul...

19 răspunsuri:
| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

A foast mentionata alergarea, pentru ca la efort se adauga si "vibromasajul" tuturor muschilor.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pe mine alergatul m/a ajutat sa dau jos 5 kg. Inainte faceam sala (ma mentineam la 85kg) dar din unele probleme am stat pe bara cam un an in care am pus 5kg pe mine(ajunsesem la 90 ). Cand am terminat cu probleme nu m/am mai intors la sala dar am continuat cu alergatul ( alerg de ani buni in fiecare dimineata ). Alt efort nu am depus in afara de alergat deci clar de la aia am slabit. De sarit coarda, nu am facut asa ceva in viata mea. Fie pe strada, scoala sau la sala.

| suntsuper a răspuns:

Saritul corzii(la intensitate mare) pentru 20 de minute arde la fel de multe calorii ca si alergatul in 45-60 minute
totusi nu poti sari coarda la intensitate maxima mai mult de 30, 60 de secunde pentru ca nu ai mai avea destul oxigen, deci se face in "reprize" de 30 de secunde, dupa care iei o pauza de 30-60 secunde si incepi iar, timp de 20 de minute.

inca ceva: cand sari coarda corpul tau va arde calorii (mai multe decat in mod normal) chiar si in urmatoarele ore dupa ce ai terminat antrenamentul. cu alergatul nu e la fel, procesul de ardere continua doar pentru cateva minute

deci raspunsul e clar SARITUL CORZII cel care arde mai multe calorii. multi cred ca e alergatul, dar e doar un mit

Destepti par a fi multi; dar cate exercitii reprezinta miscari naturale? unde dracu ati vazut vietuitoare sarind coarda? cum dracu puteti gandi ca ceva nenatural poate fi si sanatos? da : slabesti, dar si cartilagiile coloanei si picioarelor se duc dracu! usurel cu recomandarile inepte

Mai sunt si idioti care recomanda baschetul, pentru cresterea in inaltime. laughing laughing laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ma intelege gresit, nu zic nicio secunda ca alergatul nu e benefic (atat pentru slabit cat si in general), dar comparativ cu saritul corzii arde mai putine calorii. Sincer, nici eu nu sar coarda decat ocazional si prefer sa ies la alergat din diverse motive, dar asta-i alta poveste. Raportat strict la caloriile arse, coarda castiga laughing

| AnastasiaK a răspuns (pentru Mihailescu_Valeriu_1953):

Eu nu am pus in discutie sanatatea in momentul de fata. Daca e sa o luam asa, alergatul e mai misto si pentru ca parcurgi o anumita distanta, vezi mai multe lucruri, etc. Dar raportat strict la intrebarea "care ajuta mai mult la slabit?", raspunsul corect, care se va da din punct de vedere caloric, este saritul corzii. Apoi bineinteles ca se pot face precizari sau recomandari raportate la sanatate. Dar utilizatorii care au raspuns la cealalta intrebare au spus categoric si simplu "alergatul", ceea ce mie mi se pare ca e un pic dezinformativ. In fine, este o opinie personala, dar ma bucur ca am aflat o posibila explicatie pentru raspunsul respectivilor.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Jocurile copilariei au devenit ineptiile instructorilor de fitness; uitand ca in copilarie nu se facea efortul inept recomandat de ei. vrei sa arzi calorii in mod sanatos : mergi si inoata in apa rece! punct hai cu contraargumente, ca deja am pistolul la tamplawinking

| AnastasiaK a răspuns (pentru suntsuper):

Nu stiu care ar fi aceasta intensitate mare despre care vorbesti, dar iti garantez, din proprie experienta, ca minim 10 minute poti sari coarda(mai mult nu am incercat ca ma plictiseam). In fine, poate avem notiuni diferite despre sarit coarda, desi nu cred ca exista vreun sportiv care sa sara coarda la o asemenea intensitate incat sa ramana fara oxigen in 60 de secunde laughing

As mai avea ceva de adaugat pentru ca mai e o afirmatie cu care nu sunt de acord. Dar inainte sa-ti spun de ce nu sunt eu de acord cu ea, te-as ruga sa-mi spui: de ce crezi ca in perioada de dupa saritul corzii corpul va arde mai multe calorii decat dupa alergare?

A, si o a treia intrebare: stii ca raspunsul tau nu raspunde la intrebarea mea, nu? happy

As fi dezamagita sa aflu ca sunt instructori de fitness care recomanda saritul corzii la nivel de sport. Stiu ca se mai practica vreo 5 minute inainte sau dupa antrenament care, sa fim seriosi, nu omoara pe nimeni. De rest, cui ii place sa sara merge la kangoo jumps ca macar ghetutele alea sunt gandite sa protejeze coloana.

Contraargumente? Pai ce sa contraargumentez? laughing Eh, acum, daca se insista, contraargumentez ca ai pistolul la tampla. Pentru ca deoarece si fiindca daca aveai un permis de arma ai fi trecut de acel control psihologic, iar daca ai trecut prin el, clar nu ti-ai pune pistolul la tampla. Multumit de contraargumente? laughing

Permis de port arma chiar am; dar era pistolul cu apa al nepotelului. laughing laughing laughing

Uite ca la varianta cu pistolul cu apa nu m-am gandit laughing Arma de vanatoare, arma neletala sau de care? Sunt constienta ca am deviat de la subiect, dar asta ma pasioneaza mai mult laughing

Beretta storm; dar este predat la rastel la ora asta. laughing

| suntsuper a răspuns (pentru AnastasiaK):

Daca nu raspunde la intrebarea ta, atunci inseamna ca pica din start, nu? hai sa nu facem Off-Topic in cazul asta
intrebarea mea e, ce e cu atitudinea asta asa de rautacioasa pe tine? ai avut o zi proasta sau ai ceva personal cu mine?

Pai daca tu ai raspuns din start pe langa intrebare, nu se cheama tot ca ai facut off-topic? laughing
Plus, nu am cum sa am ceva personal cu tine din moment ce, in primul rand, nu te cunosc. Am tot observat ca e la moda pe aici sa se exprime oamenii ca si cand ar fi experti in domeniu desi majoritatea sfaturilor date pe aici de obicei nu se bazeaza pe nimic. Nu vorbesc de tine in particular ca la tine nu am vazut multe informatii gresite. Mi se pare oarecum amuzant ca tu vezi atitudinea mea ca fiind rautacioasa laughing Da, daca alegeam sa te contrazic direct, poate ar fi fost o sansa. In schimb, eu nu am facut decat sa cer niste informatii suplimentare pe baza raspunsului tau. Daca vrei iti zic si scopul: desi fac sport de peste 10 ani, inca iau in calcul posibilitatea sa mai gresesc legat de subiectul asta. O parte din raspunsul tau mi se pare gresita si nu pot gasi argumente in favoarea ei. Am presupus ca, avand in vedere ca tu ai dat raspunsul, vei putea aduce tu cateva. Daca ai fi incercat sa-mi raspunzi la intrebari, una dintre noi ar fi invatat ceva nou, iar finalul nu ar fi putut fi decat pozitiv. Dar na, daca tu te simti "atacata" de oricine care nu e de acord cu opinia ta laughing

Nu e vorba ca nu ai fost de acord cu mine, e felul in care te-ai exprimat, felul in care "suna" mesajul tau. Nu vad cum am raspuns pe langa la intrebare...

Citez din propria intrebare:
"Am vazut cel putin 3 raspunsuri (asta in contextul in care intrebarea avea vreo 5 inclusiv al meu) in care s-a spus alergat."
"Intrebarea mea nu reprezinta nicidecum un afront, ci o pun pur si simplu din speranta ca va fi vazuta de cei care au raspuns la cealalta (sau de oricine le impartaseste opinia) pentru ca sunt curioasa pe ce s-a bazat alegerea respectiva."

In caz ca nu ti-e clar inca, o sa simplific putin: eu, stiind deja ca saritul corzii arde mai multe calorii, am intrebat de ce ar spune cineva ca alergatul este mai bun pentru slabit si pe ce s-ar baza optiunea asta.

Si mai simplificat: Nu am intrebat nicio secunda ce ajuta mai mult la slabit dintre cardio si saritul corzii.(tu cam la asta ai raspuns)

Cat despre cum iti "suna" tie mesajul, stii ca e o vorba: "sunt responsabila pentru ce zic, nu pentru ce intelegi tu" sau asa ceva. O zi frumoasa!

Pai nu stiam ca trebuia sa raspundem la intrebare numai daca eram de acord cu afirmatia aia, in fine, o zi buna si scuzele mele

| WaterDrop a răspuns:

Alergatul este cam inutil raportat la timpul pierdut versus beneficii. Singura forma ok, apropiata de el ar fi mersul rapid/marsul, care implica un efort mai mare.Sunt multe alte forme de cardio, mult mai bune, printre care si saritul corzii. (Mda, mi-am bagat nasul si pe aici.)