Man nu te lua dupa ei, am inceput de la 12 ani si am crescut mult mai mult de atuncistopeaza cresterea daca faci exercitii cu greutati deasupra capului.asa ca stai chill.eu iti recomand sa te duci la sala dar nu uita mult cardio.bafta
Da, chiar iti recomand sportul la orice varsta este bun. Tine si chiar si de sanatatea ta.
Depinde de grutate si am o priietena care are 12 si merge la sala deci adelina bubulina nu are dreptate...o funda ceva
NU! Exercitiile de forta isi aplica greutatea pe coloana ta vertebrala si iti opreste din crestere! La varsta asta esti foarte fragil, eu insumi am inceput la 16 ani si mi-a oprit cresterea incat m-am oprit la inaltimea de 1.70 m...
Iti pot recomanda sa alergi mult si sa faci abdominale cat mai multe, e chiar mult mai sanatos si in viitor, daca vei vrea sa mergi la sala (17 circa) iti va fi foarte de folos!
Bafta!
Buna! Esti destul de mic pentru a face asta! Poti sa te ranesti sau chiar mai mult! De pe la varsta de 17-18 ani de incepoe aceasta activitate! Mai asteapta!
Nu pentru ca esti in plina crestere si dezvoltare. In ac. perioada sunt de evitat exercitii care pun presiune pe coloana(haltere) sau sariturile excesive. Foarte importanta este evitarea supraantrenamentului(antrenamente prea intense si prea frecvente, care depasesc posibilitatile de recuperare ale corpului).
La varsta ta, este recomandat efortul fizic moderat si chiar antrenamentele cu greutati de 2-3 ori pe saptamana(cu greutati usoare si repetari multe, pauze mici intre serii)--- ajuta la declansarea secretiei de hormon de crestere.
Totusi la vasta mea, sunt destul de dezvoltat fizic. avand 1.77-1.78...dar ce ma deranjeaza ca sunt destul de gras, avand 90 de kg...si ar trebui sa am in jur de 70
Da, numai sa nu tragi greutati prea mari, poti sa faci o gramada de exercitii cu greutatea corpului, sau la aparate, insa sa nu pui mare incarcatura pe tine. lucreaza numai la aparate. sa nu faci flexii cu gantere sau haltera din picioare sau genuflexiuni cu haltera etc etc
Du-te la box cel mai bine la varsta asta, daca ai ceva talent pe la 20 de ani o sa fii cineva