| aXy99 a întrebat:

Recomandati-mi si mie niste exercitii pentru urmatoarele zone (stiu ca nu pot fi izolate, dar sa fie tensiunea predominanta in zona aceea):
1. Partea superioara interioara a pieptului.
2. Partea inferioara a trapezului.
3. Partea exterioara a tricepsului sural

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Pentru 2: mersul fermierului cu 2 gantere. O sa vezi ce febra o sa faci, chiar daca lucrezi trapezul. Ideea e ca suma greutatilor celor 2 gantere sa fie >= cu greutatea ta. Daca nu poti, mai scazi.

1. Impins inclinat cu priza ingusta (dar o sa te doara incheieturile destul de mult, eu nu mai fac de mult niciun impins cu priza ingusta) si 3. habar nu am

| aXy99 explică (pentru Cosmin86):

1.Am tot evitat mersul fermierului, nu stiu de ce. Voi incerca. Am 80 kg, sunt sigur ca reusesc sa merg cu ganterele de 40 de kg, problema e ca nu stiu cat timp. De regula fac seriile pana la epuizare, dar aici nu stiu daca ma voi epuiza la fel de repede. Si cand car 2 sacosi de cateva kg de la supermarket 2 km pana acasa am impresia ca nu voi mai rezista dupa scurt timp, dar pana la urma reusesc. Cate secunde sa merg? Mi se pare un exercitiu izometric, sunt bune acestea pentru masa musculara?

2. Voi incerca, desi am incheieturile sensibile si nu stiu daca imi va face prea mult bine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru aXy99):

"problema e ca nu stiu cat timp", lasa timpul, incearca 20 de metri. Daca nu poti, 10-15 metri. Cat poti. Maresti treptat. O sa vezi ca o sa ti se desprinda priza la inceput. Eu facand skandenberg semi-profesionist, am priza ft bine intarita si nu se desprinde si pot merge mult, suficient cat sa fac o mega-febra happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Landmine press lucreaza bine partea superioara/Paralele / impins pentru umeri cu Pauza jos/ impins din inclinat cu pauza pe piept 1sec

Behind the back block pull si rack pull sub genunchi si de la genunchi/ behind the back cheat (power) shrugs o sa plângi de la febra ce o dau/ cheat t bar rows/ landmine rows e o varianta buna daca ai ajuns la cele mai mari gantere si vrei sa faci unilateral.

| aXy99 explică (pentru anonim_4396):

Chiar voi incerca landmine press, pe restul le fac deja.

Care este diferenta intre behind the back block pull si behind the back shrugs? Mie mi se pare ca se axeaza pe partea superioara a trapezeului, care e deja putin prea mare fata de restul spatelui meu. Eu de regula tin bara in fata, este vreo diferenta?
Majoritatea exercitiilor le fac deja, dar voi incerca si landmine rows (am cautat acum pe Youtube pentru ca nu stiam despre ce e vorba). Sigur e pentru trapez? Mi se pare ca e mai mult pentru marele dorsal, posibil sa ma insel.

| anonim_4396 a răspuns (pentru aXy99):

Nu te oboseste asa tare la lombari, si da e diferenta se focuseaza pe trapezii medii si josi. Plus adaugi greutate muult mai usor la block pull fatã de cum ai tine bara in fata corpului.
La landmine row merge daca faci putine repetari si explozive, decât multe atunci intrã marele dorsal nu te inseli.

| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Block pull in comparatie Cu indreptarile normale.

| Dorofteiu a răspuns:

Cred ca te-ar putea ajuta flotarile diamant (pentru piept), sfinx (pentru triceps) si inclinate/ normale (pentru trapez). Ca sa simti tensiunea fa-le incet si corecte, pana nu mai poti, nu te lua dupa nr de repetari, o sa lucreze mai bine muschiul. Sper ca te-am ajutat!

| aXy99 explică (pentru Dorofteiu):

Interesante exercitii, dar mi se pare ca intra prea mult triceps si prea putin ce ma intereseaza pe mine. La flotari diamant tensiunea pe care o resimte pieptul este foarte mica, la fel si in cazul sfinxului. Pieptul si trapezul mi se pare ca sunt lucrate complementar.