| Anonymus3000 a întrebat:

Ce inseamna dublu dribling la handbal si cum pot sa arunc la poarta sa dau de la 7 m sa pasez etc
PS: Sunt nou in acest sport as vrea sa invat

8 răspunsuri:
| AFR81 a răspuns:

Din ce am vazut nu prea va pricepeti la handbal(cei care au comentat), sau nu stiti sa explicati.
Deci:
Dublu dribling se fluiera in 2 cazuri:primul caz cand pleci in dribling(bati mingea), apoi o prinzi in mana(te opresti), iar apoi faci iar dribling(o bati iar).Al doilea caz e cand prinzi mingea si o bati cu 2 maini in acelasi timp.De asemenea multi sportivi amatori se pacalesc cand prind mingea, o scapa, apoi o iau in mana si pleaca in dribling.In acest caz iar e dublu.
Pasele: Daca esti dreptaci, pasele aproape se dau oferite(ca si cum ai da cuiva o tava sau ceva de genu), daca esti stangaci la fel.La pasele de la distanta,daca esti dreptaci,mana stanga trebuie sa stea rasucita, cu cotul in fata, ca si cum te'ai proteja.Trunchiul trebuie sa se rasuceasca spre dreapta, iar mana, bineinteles trebuie sa fie sus.La stangaci e invers.
Aruncare de la 7m:Se acorda aruncare de la 7 metrii daca, de exemplu un jucator sare in semicerc si este faultat in saritura. Executantul nu are voie sa bata mingea inainte de aruncare.De asemenea, nu are voie sa miste varful piciorului care trebuie pus la 5-10 cm de linie.
Aruncarea la poarta:La fel ca la pase,cotul stang, la dreptaci trebuie sa fie sus, parca protejand celalalt brat de vreun adversar.Se trage aer in piept, pentru mai multa forta, iar cand arunci expiri tot aerul.Cam asta am avut de zis, am experienta mare in handbal. Sper ca ti'am fost de ajutor. Funda big grin

| VicTeodor a răspuns:

Dublu dribling-prinzi SI bati mingea cu doua maini. Daca o prinzi cu 2 maini nu o mai bate si paseaz-o sau arunca la poarta. Lovitura de 7 mine este din cauza faultului in careu.

| Gickanho a răspuns:

Dublu dribling= sa bati mingea sa o prinzi in ambele maini si sa o bati iar, sau sa o bati cu ambele mainibig grin
aruncarea e si mai usoara, iei un colt si dai tare, daca portaru' e iesit dai peste el
pasa se da cu o mana prin aer sau cu pamantul
e usor handbalul
funda

| LarisaOana a răspuns:

Dublu dribling este atunci cand dai mingea de pamant si apoi o tii in mina si iar o dai de pamant.Nu stiu daca mai inteles, dar sper sa se fi intamplat.La poarta ai mai multe sanse sa dai gol daca arunci prin saritura.

| ProCoSmYn a răspuns:

Dublu dribling inseamna sa dai mingea de 2 ori in pamant si de aruncat e usor :tii mingea foarte strans in mana si arunci cu toata forta ta bafta

| DyannaDya a răspuns:

Paii...vad ca altii ti'au explicat ce e dublu dribilng.Ca sa arunci de la 7 metri trebuie sa fii faultat si sa caz in cer...sau linia nepunctata de langa poarta

| byutssa a răspuns:

In primul rand vreau sa iti urea bun venit in acest sprt foare frumos! eu fac handbal de 4 ani...si am fost in multe turee si competii...si cred ca sunt in masura sa-ti raspund la toate aceste intrebari: cred ca stii ce iinsemna dribling, acel contact dintre minge si podea executat cu o mana acesta este driblingul, insa dublul driblingl nu este permis in handbal deoarece dupa executarea driblingurilor legate in lant(adica driblingurile executate consecutiv) trebuie sa faci minim 2 pasi din cei trei permisi de handbal pentru a putea sa bati mingea in continuare(sa faci driblig asica)
exemplu:daca inrt-un meci faci dribling la un momentdat te opresti si faci un singur pas apoi faci iar driblig ai facut dublu (pentru a evita acest lucru este mai bine sa pasezi minge) sau daca dupa ce faci dribling te opresti si faci mai mult de un pas nu este dublu
in legatura cu 7m si cu 9 m:acestea sunt niste aruncari de pedeapsa: in cazul de faultul se face in semicercul de 6m (mai exact cand jucatorul arunca la poarta si cineva in faulteaza in semicercul de 6 m atunci pedeapsa va vi o aruncare de la 7m; in cazul celor 9m :noua metri se executa cad faultu se face la semicercul de 9m (cel punctat). acest 9m se poate bate cu paravan sau fara. daca se bate cu paravan(un paravan cuprins cu minim 2 oameni ) pentru a crea lejeritate si spatiu unul din paravan ridica 3 degete acestea semnificand 3m pe care trebuie sa ii i-a aparatorii de atacanti)
la poarta poti sa arunci atunci cand iti crezi un culoar sau un unghi liber...spr ca te-am ajutat si nu-ti fa griji mai ai destul timp sa inveti daca vrei sa stii mai mult intra aici http://www.scribd.com/doc/11500487/Handbal-Bazele-tehnicii-si-tacticii si ve-i afla mai multe:x te pup si iti urez mult noroc si sa ajungi un jucator f bun:* FUNDITZZZAA PLSS?

| byutssa a răspuns:

In primul rand vreau sa iti urea bun venit in acest sprt foare frumos! eu fac handbal de 4 ani...si am fost in multe turee si competii...si cred ca sunt in masura sa-ti raspund la toate aceste intrebari: cred ca stii ce iinsemna dribling, acel contact dintre minge si podea executat cu o mana acesta este driblingul, insa dublul driblingl nu este permis in handbal deoarece dupa executarea driblingurilor legate in lant(adica driblingurile executate consecutiv) trebuie sa faci minim 2 pasi din cei trei permisi de handbal pentru a putea sa bati mingea in continuare(sa faci driblig asica)
exemplu:daca inrt-un meci faci dribling la un momentdat te opresti si faci un singur pas apoi faci iar driblig ai facut dublu (pentru a evita acest lucru este mai bine sa pasezi minge) sau daca dupa ce faci dribling te opresti si faci mai mult de un pas nu este dublu
in legatura cu 7m si cu 9 m:acestea sunt niste aruncari de pedeapsa: in cazul de faultul se face in semicercul de 6m (mai exact cand jucatorul arunca la poarta si cineva in faulteaza in semicercul de 6 m atunci pedeapsa va vi o aruncare de la 7m; in cazul celor 9m :noua metri se executa cad faultu se face la semicercul de 9m (cel punctat). acest 9m se poate bate cu paravan sau fara. daca se bate cu paravan(un paravan cuprins cu minim 2 oameni ) pentru a crea lejeritate si spatiu unul din paravan ridica 3 degete acestea semnificand 3m pe care trebuie sa ii i-a aparatorii de atacanti)
la poarta poti sa arunci atunci cand iti crezi un culoar sau un unghi liber...spr ca te-am ajutat si nu-ti fa griji mai ai destul timp sa inveti si ve-i afla mai multelove struck te pup si iti urez mult noroc si sa ajungi un jucator f bun:* FUNDITZZZAA PLSS?