| Petrewww a întrebat:

Sal TPU Mi-am cumpărat ieri o pereche de casti cu microfon si cand vb nu se aude... ma poate ajuta cineva? pls?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Driverele de sunet date de fabricantul placii de sunet.
Daca este onboard, atunci driverele fabricantului placii de baza, care le gasesti pe site-ul lor.

17 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este posibil sa nu fie compatibile mufele, dar poate fi si problema de reglaj soft sau de folosire.
Daca ne spui ce model de microfon este si la ce aparat /configuratie vrei sa-l folosesti, atunci te putem ajuta.
Cel mai simplu este insa sa duci aparatul cu tine la magazin, sa vada ce i se potriveste.

| Petrewww explică (pentru Bula):

Vreau sa il folosest pentru pc castile sunt A+ SHG1

| Ciprian0106 a răspuns:

Poate nu le.ai aprins, pentru ca eu am casti cu un buton de aprindere la microfon

Daca ai putea sa zici cum se numesc castile

| Petrewww explică:

Modelu castilor sunt: https://www.emag.ro/casti-cu-microfon-a-negru-shg1/pd/DXHB2YBBM/

Casti cu Microfon A+ SHG1, Negru

| Bula a răspuns (pentru Petrewww):

La PC, in functie de tipul placii de sunet, poti avea 3 sau 6 mufe jack-mama.
Indiferent cate sunt, mufa jack verde se introduce in gaura verde (iesire pentru casti sau sistem boxe 2(+1) stereo, iar mufa violet-deschisa (roza) se introduce in gaura de acelasi culoare (microfon electret).
Daca mufele mama din PC nu sunt colorate (la unele placi de sunet Realtek), atunci driverul si programul de mixer recunosc casca si microfonul introdus. In cazuri rare, cand nu se recunosc (corect) mufele introduse, atunci trebuie sa le configuram manual, intrand in programul de sunet (in Taskbar) sau la dispozitivele de sunet, in Control Panel.
Daca nu sunt instalate drivere corecte, atunci putem avea probleme de "recunoastere" a microfonului (de exemplu cu driverul "universal" pus de windows).

Atentie!
Microfonul trebuie activat din mixer pentru a fi auzit (inregistrare sau convorbire voce prin Skype /Messenger etc.).

| AndreutzaD a răspuns (pentru Bula):

Ce drivere trebuie sa instalez?

Imi poti da un link?

Iti pot da link, dar trebuie sa-mi spui:
- ce placa de baza ai - fabricant si model
- ce placa de sunet ai - fabricant si model
- ce sistem de operare ai (Linux, Windows, Mac OS etc.) si ce versiune

In lipsa cunoasterii exacte ai tuturor acestor informatii nu-ti pot da link, fiindca n-am de unde sa stiu ce sa-ti caut.

- placa de baza ASUSTeK Computer INC. Model P5SD2-VM

- placa de sunet High Definition Audio Device Properties Manufacturer: Microsoft

- am Windows 7 ultimate 32 bit

Aici gasesti toate driverele si manualele pentru placa ta de baza.
Alege-ti sistemul de operare, descarca TOATE driverele aferente placii de baza si instaleaza-le. Aceste drivere sunt optimizate pentru produs, nu ca driverele universale venite (?) cu Windows...
http://support.asus.com.cn/......nload.aspx

Boss cand deschid ce am descarcat nu imi apare nimic sa instalez.

M-am uitat si... nu sunt drivere de sunet pentru w7 sad
E Asus... si functioneaza cu driverul universal a windows, nu-ti da alta alternativa.

1. Intra in Control Panel, in mod de vizualizare ICONITE
Cauta sunetele (sound), verifica intrarile si iesirile daca au alocate placi /conexiuni de sunet.
2. In Mixer audio (dublu click pe iconita difuzor din Taskbar) verifica microfonul, daca n-are volumul redus sau chiar pe nut
3. Microfonul trebuie activat din mixer pentru a fi auzit (inregistrare sau convorbire voce prin Skype /Messenger etc.).

Microfonu este activat da degeaba... tot nu merge

Cere imprumut de la cineva un alt microfon si incearca ca acela. Daca merge, atunci al tau e defect. Daca nici cu acela nu merge, atunci revizuieste inca odata raspunsurile mele si procedeaza atent, pas cu pas.
Daca nici atunci nu merge, atunci va trebui sa folosesti o alta placa de sunet, iar pe cea onboard (defecta) s-o dezafectezi din BIOS.

| Bula a răspuns (pentru AndreutzaD):

Driverele de sunet date de fabricantul placii de sunet.
Daca este onboard, atunci driverele fabricantului placii de baza, care le gasesti pe site-ul lor.

| Anonin1998ano a răspuns:

Poti merge cu bonu' la magazinu' care le.ai cumparat si le schimbi