Nu ti afecteaza cresterea atat timp cat faci exerciti cu greutati modeste.tu te afli in perioada de crestere atit din punct de vedere somatic cat si al sistemului osos pentru aceasta varsta e bine sa faci pe langa exercitile cu greutati si exerciti cu propria greutate a corpului flotari, tractiuni, abdomene, genoflexiuni
1 la mana! nu te apuca de sala! deloc! pana faci 1.80 deoarece afecteaza cresterea! pana atunci baga flotari, abdomene, ridicari de picioare si daca ai haltere fa exerciti cu ele! punete la alergat ca te va ajuta in viitor, deoarece faci si picoare si plamani sanatosi! sper ca te-am ajutat!
Depinde ce aparate si depinde ce exercitii. La sala tu iti alegi ce lucrezi si cum.
Si nu multe aparate, doar alea care iti apasa pe coloana. Oricum, la sala tot pe gantere si haltere se pune accentul, nu pe aparate, daca vrei masa musculara. Si spre ex. sa luam pieptul, cum lucrezi piept acasa? Doar prin flotari si fluturari incomplete cu gantera.
La sala in schimb, in loc de flotari faci impins cu haltera din plan orizontal si inclinat ( lucrezi si partea superioara a pieptului ) si fluturari ca lumea de pe banca, poti cobora coatele ca lumea, nu mai se lovesc de podea. Si toate astea le faci stand comod pe o banca de piele, in loc de un covor pe parchet ca acasa.
Si multe alte exemple, lucrand doar acasa nu o sa ai rezultate prea bune.
Gambele le-am facut la football si la rugby! la alea nu am probleme deloc! mis tari ca fieru si, spatele il mai fac cand am mai lucrat cu taicamiu. trebuia sa rific cate 2 galeti cu beton pana la etaju 3 ca sa fac sapa la mansarda. ceva spate am si eu. dar si aici sunt de acord cu tine. multe le incep de la 0. asta este.
Poti sa faci dar tr sa tii faci program si sa nu te fortezi prea mult daca le respecti pe astia 2 nu patesti nimic.
Dinu_Gabryel_1993 întreabă: