| dragonballz a întrebat:

Sall am 14 ani practic karate kyokushin si un prieten este in lotul national ce inseamna si cum fac sa intru si eu si a spus ca acum este in cantonament timp de o luna ce mai inseamna si asta funda. daca imi explicati cat mai explicit cele douo intrebari.plizz



1. ce inseamna lotul national, si cum fac sa intru si eu.



2. ce inseamna cantonament si cand se fac cantonamente doar atunci cand se apropie un concurs important sau? si cum este in cantonament ati mai fost.cantonament de kyokushin nu de altceva.

Răspuns Câştigător
| CenturyChild a răspuns:

Pai lotul national este ceva gen echipa nationala de karate, acolo sunt selectati cei mai buni sportivi deci ca sa intri in lotul national trebuie sa fi bun de fapt unul dintre cei mai bun si esti selectat in urma rezultatelor pe care le obtii, posibil sa existe si o proba in urma careia sunt selectati sportivii ...In primul rand iti trebuie ceva ani de munca, ambitie, eventual un pic de talent si altfel spus sa devii cel putin la fel de bun ca prietenul tau big grin.

2. Cantonamentul este o perioada de timp ( mai lung sau mai scurt dar in general macar o saptamana) in care sportivii de performanta se duc intr-un loc (gen munte sau mare) si fac antrenamente destul de grele pentru a se pregati pentru competitii. De exemplu stiu ca in primul meu cantonament la munte ne punea sa alergam pe dealuri (era undeva in zona moeciu) si apoi ne suiam pe un deal si porneam in jos pe partea abrupta cu mae geri (sau alte lovituri de picior). Pe langa faptul ca era destul de greu sa iti tii echilibrul adaugam si faptul ca pe jos era noroi cu ceva zapada topita deci te duceai bine laughing. Bine eu fac karate goju ryu combinat cu kickbox dar e tot poe acolowinking. Sau la mare alergam pe plaja dimineata, faceam katasuri pe plaja sau antrenamente nocturne etc. Nu e musai sa se apropie un campionat important. De exemplu noi avem cantonamente in vacante ca sa "ne mentinem in forma".

2 răspunsuri:
| white93 a răspuns:

Spaga(dai bani sa te bage aia)

| Ureniuc a răspuns:

Ca sa intri in lotul national trebuie sa fi foarte bun la acel sport... sa ai castigate ceva medalii la concursuri nationale sau internationale...

Iar cantonamentu, este o perioada nu chiar lunga, in care fdaci antrenamente EXTREME. faci cate 3 antrenamente pe zi, cel putin asa facam eu...SI cantonamentele sa fac de obicei cu vreo 2-3 luni inainte de concursuri importante, sau in vacante( ex: vacanta de iarna, sfarsitul vacantei de vara).
PS:Nu am facut karate... dar am practicat un sport mai greu si mai nobil decal Karatele.

Sper sa te fi ajutat.