Salut.Nu ai spus ce varsta ai. Daca ai cam 16 ani e ok, eu am 16 ani 1, 73 si 60 de kg desii multi nu mi-ar da atat. Daca vrei sa slabesti trebuie mai intai sa iti pui o intrebare. Vrei sa slabesti pentru ca nu te simti bine in pielea ta sau pentru ca ti-a spus X ca nu arati bine? Daca vrei sa faci asta pentru altii eu zic sa le inchizi gura spunandu-le ca esti perfect asa cum esti. Daca o faci pentru tine atunci du-te la sala, mananca cat mai sanatos sau fa zilnic miscare.Eu unul mananc cat e ziua de lunga si nu ma ingras pentru ca in fiecare dimineata fug dupa autobuz ca sa ajung la scoala si in pauze nu stau locului o clipa, ma plimb prin tot liceul.Am de gand sa iau niste proteine si sa ma duc la sala.Revenind la problema ta, eu cred ca e bine atata timp cat nu te deranjeaza si nu te face sa iti pierzi increderea in tine.Incearca sa mananci cat mai sanatos si sa faci multa miscare, si daca te duci si la sala e perfect.Succes!
Buna.Depinde si de densitatea ta osoasa, de constitutia ta fizica, pentru ca nu pari a fi supraponderal/a. Sa slabesti si sa pui muschi in acelasi timp.uhm, nu chiar.Mai intai trebuie sa slabesti, daca consideri ca este necesar si pe urma sa adaugi masa musculara.Asta este cea mai simpla modalitate pentru a avea un corp sanatos.In functie de activitatea fizica aleasa (moderata de ex.), poti consuma si un anumit nr de calorii..pentru ca evident, nu ai cum sa le numeri pe toate! Low carbs, multe fibre si proteine, de asemenea (1 gr/kg corp -1, 2 gr/kg corp), asta insemand intre 70 gr proteine si cca. 90 gr.Dar sa nu exagerezi niciodata, pentru ca proteinele in exces, se descompun si se depun sub forma de grasimi.Ti-am dat un scurt exemplu. Daca ar fi sa iti dau un raspuns complex, as scrie un intreg roman, asa ca o sa ma rezum...Proteinele le poti lua din alimente precum carnea (pui,curcan,vanat,vita, ficat, splina, peste etc. ) si fibrele din legumele verzi, proaspete.Sa nu mai spun ca abunda de vitamine si toti nutrientii necesari, pentru o dezvoltare armonioasa. Daca alegi sa mai si mergi la sala, atunci..cu atat mai bine.Sunt convinsa ca am omis o multime de lucruri, dar daca o iei pas cu pas, atunci iti va fi mai usor in a te adapta.Acum,depinde de ceea ce vrei.Nimeni nu stie mai bine decat tine, ceea ce ai nevoie si ceea ce vrei sa faci in drumul tau, catre un corp mai bine structurat.Cat despre ultimele tale mentiuni, se poate scapa de colaceii din jurul taliei si prin banalul alergat.Multi spun ca daca te infometezi, slabesti..Asta este una dintre cele mai stupide modalitati si mai proaste alegeri, atunci cand vine vorba de a slabi.Cand vorbim de curele de slabire,inca vorbim de calorii si chiar ai nevoie de ele,mai ales daca mai adaugam si activitatea fizica,dar nu te astepta sa se intample peste noapte. Daca esti inzestrat/a cu un metabolism bun,atunci e un punct bun, de care trebuie sa tii cont.Ah si sa nu uitam de hidratare! Multa apa, sucuri naturale si ceaiuri, daca iti plac, dar nu iti recomand sucurile carbogazoase sau energizantele.Acestea din urma, chiar produc efecte secundare si nici randamentul nu este cel scontat. Sfaturi ar fi multe, dar ma repet, tu iti cunosti cel mai bine nevoile.Sa ai spor!