| AdYtZu2 a întrebat:

Sall. Joc baschet de 3 ani si am 12 ani si 1, 70 m. Mai am 20 cm pana cand pot face slam dunk la un cos de 2, 50 m si 40-50 cm pana la un cos normal. Ati putea sa-mi dati niste sfaturi pentru a putea sari pana la slam-dunk?( la ambele cosuri). Eu cred ca trebuie sa-mi fac muschi la picioare. In fine, va rog dati-mi niste sfaturi sau niste siteuri care m-ar putea ajuta. VA ROG. AAAAAA... si cat mai repede. Dau funda si vot

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Salut.

Pot sa incep prin a-ti spune ca nu totul se bazeaza pe muschi. Problema ta este ca ai doar 12 ani. Daca continui sa joci baschet intr-un ritm energic, pe o baza zilnica, cu siguranta la varsta la care altii abia reusesc sa se tarasca din fata PC-ului tu vei reusi sa dai slam.

Ce inseamna asta? In principiu poti face anumite lucruri ca sa iti maresti detenta, insa mai degraba iti spun ca nu trebuie sa-ti faci griji in vreo doi ani vei reusi sa sari la cos cu usurinta. Stiu doi ani pare mult, dar cand spun cu usurinta spun ca ti se va parea chiar simplu.

In fine tot ce tine de oase e important trebuie sa le intaresti, tot ce tine de musculatura nu doar a picioarelor conteaza, ci si a umerilor, a antebratului, a abdomenului etc. Toti muschii lucreaza in saritura nu doar picioarele. Tu vrei sa-mi spui ca nu-ti iei avant cu mainile? Ba da. In consecinta ce ai putea tu sa faci pentru a sari mai mult e foarte simplu. Alearga, sari in lungime si in inaltime, fa tractiuni, flotari, genoflexiuni, fandari, fa-i mult stretching, incalzestete bine inainte de fiecare antrenament si iti garantez ca poti sa reusesti multe, cu aceste simple sfaturi.

Pentru cresterea masei musculare, ai putea sa incerci sa bei un litru de lapte zilnic (ceea ce te va ajuta si la intarirea oaselor). Continua sa lucrezi zilnic si nu forta ideea ca trebuie sa dai slam, daca ai 12 ani si ai 1.70, e deja o mare performanta.

Problema mea in ceea ce priveste detaliile pe care tu mi le-ai dat e ca ai uitat sa mentionezi, ce greutate ai, ca sa-ti explic mai in amanunt ce trebuie sa faci. In fine, iti voi da un site, pe care vei cauta tipurile somatice, te vei identifica si vei intelege cum functioneaza organismul tau. Foloseste motorul de cautare de pe site si cauta ectomorf, mezomorf si endomorf. Identificate si vei sti ce ai de facut. http://www.getfit.ro/

Multa bafta!

0 răspunsuri: