| azoteu2020 a întrebat:

am 14 ani si 1, 82 si 83 de kg deci sunt destul de inalt infine ma duc la sala de forta si as dori un program pentru sala care sa imi desvolte masa musculara mult si repede.Doresc sa mentionez ca in brate am destul de multa forta pentru varsta me, asa ca daca vreti sa imi dati un program dur nu ezitati dar sa dea randament repede. Dau funda pentru raspunsu cel mai bun si folositorr

Răspuns Câştigător
| stalo a răspuns:

In fiecare zi cate o grupa + abdomen. de ex:
-luni: piept + abdomen
-marti: brate + abdomen
-miercuri: spate + abdomen
-joi: umeri si trapez + abdomen
-vineri: picioare + abdomen
e important sa faci pieptul luni, ca vii dupa weekend si esti odihnit, deci ai forta. si seriile sa le faci ceva de genu: 1-putin, 2-putin mai mult, 3-pui cat poti sa tragi maxim, 4-putin, pentru relaxarea muschilor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru stalo):

Si vrei sa faci abdomen cu prostia aia de antrenament?

Abdomenul se lucreaza o singura data pe saptamana, ca orice alta grupa.

Ce faci tu il supra-antrenezi grav, are si el nevoie de 5-6 zile de refacere dupa un antrenament intens.

| stalo a răspuns (pentru Cosmin86):

nu am spus sa bagi 100 de abdomene. am spus doar sa faci. si nu e pentru patratele, e un fel de relaxare la final de antrenament.

Mai bine alergi sau faci alt tip de cardio la final de antrenament, e de vreo 10 ori mai eficient
si abdomenul il lucrezi intr-o zi intens.

Si evident ca NU doar cu abdomene, ci : abdomene, crunch, ridicari de picioare, toate cu greutati daca se poate.

| stalo a răspuns (pentru Cosmin86):

La abdomen cel mai indicat e sa lucrezi cu propria greutate. cardio se face la inceput.

Cardio la inceput? De ce?

Intai se epuizeaza rezervele de glicogen si abia apoi corpul trece in modul de ars grasimi, intai tragi de fiare si abia apoi cand rezervele de glicogen sunt epuizate treci la cardio.

Si cine recomanda sa lucrezi cu propria greutate abdomenul?

Legat de cardio :
http://www.cristianmargarit.ro/......u-greutati

7 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Nu exista masa musculara repede.

Pe cate zile / sapt vrei sa fie programul?

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Dragul meu, la varsta asta, fortarea musculaturii pentru rezultate rapide, poate avea urmari grave. Poti fortifica musculatura, dar a o forta pentru o dezvoltare rapida aduce efecte dezastruoase.