Bună!
NU ai precizat ce vârstă/înălţime/greutate ai acum ( respectiv dacă eşti fată sau băiat ), pentru ca să vedem dacă/cât este necesar să slăbeşti.
INDICĂ aceste detalii, apoi mai vedem...
Toate cele bune.
Am 12 ani inaltime 1.48 greutate 68 KG SI baiat lolll
Din PĂCATE, în cazul tău este vorba de Obezitate clasa 1 :(
Greutatea ta IDEALĂ ar trebui să fie de 46, 5 kg - vezi linkul :
http://www.dietetik.ro/......calculator
Deci, ai cu vreo 21-22 de kg peste greutatea IDEALĂ, aşa că, poţi "da jos" cele 22 kg!
Oricum, la vârsta ta, NU se ţin diete ( de nici un fel ), ci se face multă mişcare/sport ( preferabil, la sală, zilnic ), te abţi de la dulciuri, mănânci mai puţin ( cantitativ ), NU cinezi după ora 19 şi DOAR ceva "uşor" seara, mănânci DOAR pâine NEAGRĂ ( sau de secară ) şi foarte PUŢINĂ ( 1-2 feliuţe la o masă ), etc.
Alegi alimente care au mai puţine calorii/zilnic ( pentru a scădea consumul zilnic de calorii ) - vezi tabelele de la linkul :
http://www.reteteculinare.ro/sanatate/calorii/tabel/
http://www.fitness-god.ro/tabel_valoric_alimente.php
http://www.doctor.info.ro/valori_nutritionale.html
Se mănâncă la ore REGULATE : micul dejun se ia între 7-8; prânzul se ia între 12, 30-13, 30; iar cina între 18-19.
La ora 10 şi 15 se poate lua o "gustare".
Cu această "metodă" eu am SLĂBIT 9-10 kg în 6 săptămâni!
În rest am mâncat orice am dorit ( evident, în cantităţi moderate ).
Neapărat TREBUIE să consulţi şi un medic NUTRIŢIONIST!
Multă sănătate.
Micul dejun nu garantez ca il pot lua la 7-8 si pranzul il iau pe la 12 si cina o iau cand vin de la scoala adica 6:30 5:30
Sunt foarte tristi de raspunsul acesta adica se mai poate face ceva?
Mda, dacă eşti la şcoală după-masa, atunci este bine să iei prânzul la 12; la fel şi ora la care iei cina este ok
Dar micul dejun TREBUIE luat ( neapărat ) înainte de ora 8 - altfel este prea aproape de prânz!
Masa principală ( cea mai consistentă ) trebuie să fie micul dejun, la prânz se mănâncă rezonabil şi seara puţin!
De asemenea, se consumă zilnic ( în medie ) 2 l de lichide ( preferabil apă plată )!
+ MULT sport
Are ceva daca beau apa minerala?
Nu neapărat, doar că, apa plată este mai sănătoasă.
"alerg cate 3 ore pe zi 14 km"
Daca in 3 ore faci 14 km ala nu se cheama alergat, un om mergand normal face 5-6 km pe ora. Deci tu nu alergi, te plimbi agale, si atunci cum sa slabesti?!
Nu bea altceva in afara de apa, nu mai manca nimic cu zahar, faina, cartofi, orez si o sa se topeasca kilogramele.
Asta si fac beau numai apa plata sau minerala cu zaharul gata faina nu prea mananc decat la masa(faina-paine)orez nu consum asa mereu
Pai asta e idea sa nu mananci la masa...
Atat de mult alergi? :o e imposibil sa nu fi slabit, pai sper ca nu bei cola ca degeaba alergi, daca renunti un pic la paine ar fi perfect, vezisoara mea a tinut un fel de dieta care a mers foarte bine, nu era cine stie ce, manaca doar o singura felie de paine la masa si de exemplu dimineata un iaurd sau o banana, manaca regulat la ore fixe, si putin din fiecare, o data pe saptamana manca si ceva dulce, seara in todeauna manca ceva foarte usor si la pranz ..nu tinea cine stie ce, manca si mazare dar nu foarte mult, o portie de copil asa, manca putintel dar in asa fel incat sa nu i se faca foarte repede foame si mai ales ca faci si sport., incearca sa faci abdomene daca ai probleme in zona aia, functioneaza stiu sigur! cauta un tabel din asta pe net ca acoo iti spune exact de la ce numar trebuie sa pleci si pana la care ar trebui sa ajungi! consuma multa apa sper ca te-am ajutat, in stilul asta a zlabit verisoara mea si matusa mea dupa ce a nascut putin si consistent casa nu ti se faca foame repede!
Poti sa folosesti anumite mirosuri ca sa iti taie foamea, sportul e bun, dar miscarea it face mai multa foame, deci vei manca mai mult, posibil sa nu slabeste de loc, incearca vitamine sa accelereze arderile si ai nevoie de sport pana la epuizare! nu plimbari
Scrii de pe telefon? Altfel nu pot sa imi explic scrisul asta de analfabet. Cica iaurd
@david daca vrei sa treci bacul nu te lua dupa asta.
Precizez beau ff mult cola si fast-food e a 2 mea bucatarie
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: