Asa am invatat eu sa inot mai repede:de fiecare data cand simti ca cedezi, gandeste-te la persoane care au trait situatii cumplite si totusi, au mers mai departe sau baga-ti de nenumarate ori in minte ca acolo unde o sa ajungi te asteapta cineva drag, e raiul, multe prajituri, distractie sau pur si simplu gandeste-te la idolul tau(sau un renumit sportiv).La mine a mers 100%. Bafta si nu te lasa!
Eu zic ca, ca sa alergi mai bine trebuie sa ai motivatie! odata iti vine sa cedezi nu? cateodata ramai fara respiratie nu? aceste lucruri se pot duce prin :
-gandeste-te la cineva sau un prieten sau idolul tau cum a putut sa faca asta
-gandeste-te ca cineva ar fi mandru de tine si ca nu trebuie sa dai gresi
Si cand vorbim despre exercitiu sporiv, eu am doar 12 ani si fac timp de 3 ore alerg in continuare la fotbal(pe terenul de la scoala)si nu ma opresc cand vad ca mingea se duce din colo in colo., incearca sa mergi cu ceva ca :bicicleta sau sa mai joci ceva care sprintul se baga in aceasta categorie., apropo! cand faci ceva sa te atrenezi! nu te antrena prima zi 15 minute si a doua 1 ora sau 45, ca SAR OCHI DIN CAP la ce durere faci
Ia-ti cu tine o lamaie cand obosesti manaca putin din ea iti face dispozitie sa alegi mai repede
Salut am 14 ani.fac sport de 3 ani(fotbal) nu e cam mult 3 km... incerca sa mergi pe bicicleta, sa alergi pe banda cat de mult, mai mult documenteaza-te de aici http://www.cdt-babes.ro/articole/exercitii-fizice.php
Mai bine iti mentii ritmul cardiac si respiratia sub control
nu respira tare usor