| Skullace a întrebat:

vr sa va intreb daca e bine sa trag de fiare de la 13 ani
implinesc la vara 14 are cv?

10 răspunsuri:
| reihiuke a răspuns:

Da are. Corpul este in plina dezvoltare acum si nu trebuie sa-l suprasoliciti. Daca vrei sa faci, fa un sport, care nu include folosirea greutatilor sau flotari, etc, cum a zis barlaady happy

| Cosmin86 a răspuns (pentru reihiuke):

Si la flotari folosesti greutatea corpului, care tot o greutate ei.

Sau crezi ca muschii tai "stiu" ce tip de greutate folosesti? Nu mai abera, poti sa te antrenezi si cu corpul tau si la sala, e ok

| reihiuke a răspuns (pentru Cosmin86):

Tot o greutate e, dar e greutatea corpului happy

Deci nu are nicio importanta, poti lucra cu corpul tau sau cu greutati gen gantere

| reihiuke a răspuns (pentru Cosmin86):

Da, numai ca nu sunt de acord sa lucrezi cu greutati si sa te faci un pachet de muschi, pentru ca intr-un fel mi se pare ca abuzezi de corp si iti poti distruge sanatatea. Asa, lucrand doar cu corpul, te mentii intr-o oarecare limita si nu ridici brusc 50 kg happy Poate gresesc big grin

Gresesti sigur happy

Crezi ca daca tragi de fiare te faci pachet de muschi? Nu. te faci atletic si fortos.

Pachet de muschi. pe langa sala ( minim 10 ani ), mai trebuie :

- 1-2 kg de carne pe zi + 50-100 de oua pe saptamana ( unii baga mult mai mult )
- suplimente in cantitati mari
- doping

Daca faci doar sala si mananci vreo 3-4 mese pe zi, mancare sanatoasa, o sa arati atletic si musculos ( mai ales daca faci si ceva de rezistneta pe langa, gen alergat, inot, etc. )

| IonutDX a răspuns:

"Tras de fiare" poate insemna presa pentru picioare, gantere ridicate pentru umeri etc, toate astea au un efect negativ asupra cresterii in inaltime si asupra metabolismului, sa nu uit faptul ca majoritatea celor de la sali, fie ei angajati sau parcticanti imi recomandau cate un produs care in timp iti face ficatul "praf". Ideea e sa faci un sport pentru un trup frumos care sa completeze o minte sanatoasa.

Vrei sa faci un sport in continuare, atunci alege inotul care iti dezvolta corpul armonios! Poti face flotari 2-3 serii de maxim 10 repetari la 3-4 zile, atentie trebuie sa lasi corpul sa se odihneasca!

| 5yr0Kk a răspuns:

Nu prea e bine sa faci fiare la 14 ani..de preferat ar fi flotarile, abdomene. oricum poti sa faci cate putin pana pe la 16-17 ani..atunci poti incepe sa faci mai multe...iti spun din experienta si eu am vrut sa ma apuc dar mi-a spus profesorul de sport ca nu e bine.
Apropo si eu am 14 ani.

| Skullace explică:

Mersi o sa tin cont de sfatul vostru si o sa ma apuc de inot si o sa mananc mai sanatos sa fiu sincer de cand a inceput iarna si pana acum n-am mai pus mana pe o leguma big grin doar pe carne si alte mancaruri de la fastfood nu prea vad o diferenta la burta de cand a inceput iarna ba chiar am mai crescut cu 10 cm mai mare si as vrea daca totusi sunt inalt nu vreau sa fiu subtire si inalt si sa-si bata joc toti de mine ca si un coleg de-al meu e inalt si slab si toti isi bat joc de el...
cum spuneam o sa tin cont de sfaturile voastre
va salut si Paste Fericit!

| loorentzoo a răspuns:

Poti sa te apuci linistiti daca nu ma insel arnold s a apucat la 12 ani si eu zic ca arata bine, incearca totusi sa eviti sa ridci greutati deasupra capului gen cand faci umeri, geno cu haltera pe spate, si prese in rest poti sa faci orice