| soRyN_6579 a întrebat:

Saloot TPU :*
Am si eu o intrebare pentru voii big grin
Vreau sa ma apuc sa fac niste exercitii pentru acasa (flotari, abdomene, gantere genoflexiuni Etc) tot ce se poate face acasawinking
Acum ce ziceti credeti ca am freo sansa sa pun cea fibra musculara pe mine daca mananc sanatos si trag din greu?
Si inca ceva kiss Puteti sa-mi recomandati si mie un program bun de antrenament cu toate exercitiile care asi putea sa le fac la domiciliu?
Dau funda plus vot pentru cine ma ajuta si vine cu cateva sfaturi si idei in pluswinking
Mss Mooolt kiss

Răspuns Câştigător
| CrazyTeenager a răspuns:

Daca ai alimentatia, odihna in regula si te tii si de exercitii fizice vei capata rezultate multumitoare de pe urma lor.
Ti-am dat mai jos un link cu un program de antrenament special pentru acasa, care te va ajuta sa capeti masa musculara.

http://www.getfit.ro/......acasa.html

5 răspunsuri:
| Hanking a răspuns:

Daca ai ambitie si te tii serios de treaba fi sigur ca vei face.Iar daca ai gantere cat de cat bune e mai bine.
La sala ai un avantaj ca ai aparate bune, iar acasa ai avantaj ca te concentrezi mai bine... Tine-te vreun an de treaba si cu program strict si ai sa vezi rezultate uimitoare happy.

| madamadalinuta a răspuns:

Http://www.sanatateata.com/frumusete/exercitii.htm aici gasesti ceva de genu .
sau stai ca iti mai dau inf.
Doua lucruri sunt extrem de amuzante in salile de fintess:

In primul rand este vorba despre barbatii care la fiecare 5 secunde simt nevoia intensa de-a se admira in oglinda.

Desi platesc bani buni pentru fiecare luna pentru abonament, acestia petrec majoritatea timpului aruncand priviri fioroase in oglinda si plimbandu-se de colo-colo in speranta ca, la un moment dat, isi vor descoperi unghiul din care vor arata asa cum isi doresc

Al doilea lucru amuzant are oarecum legatura cu flacaii descrisi mai sus.

Este vorba despre abandonul in care se scalda de cele mai multe ori sacii de box agatati in astfel de sali.

Din cand in cand, cate un cocos se apropie, arunca o lovitura stramba in sac si apoi se retrage mandru spre un aparat sofisticat, dar cu utilitate neglijabila.
De ce sacii de box sunt ignorati

Cea mai importanta ratiune pentru care antrenamentul la sac este evitat de majoritatea celor care vin in salile de fitness tine de greutatea acestui tip de pregatire fizica.

Antrenamentul la sac este greu, cu adevarat greu. Este epuizant si pentru cei care nu obisnuiesc sa faca miscare, si pentru cei care trag intens de fiare.

In cazul primilor, orice efort poate fi sufocant, in cazul celorlalti tipul de efort presupus de lovirea unui sac de box presupune o musculatura cu o functionalitate pe care simpla ridicare de greutati nu ti-o ofera vreodata.

Dincolo de efortul in sine, multi evita sacii de box si pentru ca nu stiu cum sa-i foloseasca.

Se tem sa nu para caraghiosi sau se tem sa nu se accidenteze. Pentru ambele probleme exista solutii, important este sa incepi cu inceputul.

Ce castigi atunci cand te antrenezi la sac

Categoric, mersul pe jos este cel mai bun exercitiu fizic inventat vreodata, iar flotarile sunt extraordinare pentru ca antreneaza o gramada de grupe musculare.

Daca ar fi insa vorba sa recomand un singur exercitiu celor care merg la salile de fitness, acela ar fi lovirea sacului de box.

Imaginile de prin filme in care diversi flacai lovesc sacul de box de parca ar lovi un adversar imaginar sunt bine inspirate de realitate.

Pe de o parte pentru ca sacul de box trebuie imaginat ca un adversar, iar pe de alta pentru ca lovirea acestuia ofera inclusiv posibilitatea de-a te descarca nervos, de-a scapa de stresul acumulat la munca sau in cine stie ce alte privinte.

De asemenea, alte castiguri la nivel mental sunt:

iti cresti increderea in propriile capacitati
iti dezvolti determinarea si rabdarea
iti cresti capacitatea generala de concentrare
Dincolo de beneficiile mentale, antrenamentul la sac ofere si beneficii pur fizice:

dezvolti viteza de reactie
imbunatatesti balansul si coordonarea
cresti foarte mult forta de lovire pan
tonifici musculatura si ti-o dezvolti
maresti considerabil mobilitatea
scapi de greutatea in plus
faci un mare serviciu inimii tale
Suna bine, nu? Iar chestiunea cu adevarat impresionanta este ca poti obtine aceste beneficii antrenandu-te cu ajutorul sacului de box mai repede decat ti-ai putea inchipui.

Sacul se loveste, nu se impinge

Daca aplici cele cateva sfaturi pe care ti le voi da in continuare, vei sti despre box mai mult decat majoritatea celor care viziteaza o sala de fitness

Vei sti in continuare putin, dar vei avea un dram de cunostinte care sa te fereasca de accidentari si care sa te puna in directia buna pentru a castiga de pe urma antrenamentelor la sacul de box.

De exemplu, o eroare frecventa pe care o fac majoritatea celor care lucreaza la sac este tendinta de-a impinge sacul atunci cand se incearca lovirea sa. Loviturile trebuie sa fie precutante, nu impinse.

Corpul trebuie sa fie relaxat, coatele tot timpul pe langa corp, garda clasica de box. Din aceasta postura, ai posibilitatea sa trimiti loviturile corect si cu un efort fizic bine dozat.

Pentru a progresa cat mai rapid, ai cateva variante la dispozitie: sa mergi la o sala la care se predau cursuri, sa ceri ajutorul celor care se antreneaza la sac, sa urmaresti training-uri video si sa incerci sa pui in practica tot ceea ce vezi.

Nu-ti va lua foarte mult timp sa inveti cum sa lovesti corect un sac de box. Iar beneficiile… priveste inca o data mai sus si vei vedea ca totul merita.

Cum sa eviti accidentarile

Natura i-a oferit omului degete pentru a le folosi la cules lucruri, la apucat si, in vremurile noastre, pentru comunicarea unor mesaje simple si directe

In fine, strangerea acestora sub forma pumnului si lovirea constanta a unui corp cu duritate destul de mare, cum este un sac de box poate duce la accidentari. Pentru a le evita, este absolut necesar sa tineti cont de cateva chestiuni simple.

Macar la inceput, foloseste manusi clasice de box.

Poate ti se pare mai cool sa folosesti doar bandaje sau manusi "subtiri", importate din anumite sporturi de contact, dar nu vei face altceva decat sa risti inutil o accidentare.

De asemenea, manusile clasice sunt mai bune la inceput chiar si decat cele speciale pentru sac pentru ca au o constructie care absoarbe o parte din socul loviturii. Astfel, acesta nu se mai transmite in foarte mare masura la monturi si incheieturi (inclusiv cea cotului si cea a umarului).

Apoi, oricat de tenant este sa lovesti puternic sacul, nu e bine sa faci asa ceva.

Muschii se adapteaza repede efortului si vei avea capacitatea sa lovesti puternic destul de rapid, dar ligamentele si tendoanele au nevoie de mai mult timp pentru asta. De aceea, nu lovi tare, incearca sa te concentrezi pe executii cat mai corecte.

Mai mult, daca inveti cum sa lovesti corect la sac, vei putea adauga si forta in executii si vei evita accidentarile.

{ 17 comments }

Cel mai bun exercitiu fizic inventat vreodata
by RARES PATRU on NOVEMBER 30, 2010 · 34 COMMENTS
in EXERCITII FIZICE


Patentul pentru aceasta inventie este detinut de Mama Natura si a fost obtinut prin procesul de evolutie inca de acum cateva sute de mii de ani.

Nu ai nevoie de un abonament la sala pentru a face acest exercitiu, nu ai nevoie de echipament special, nu trebuie sa iei suplimente pentru a rezista efortului impus de acest tip de miscare.

Mersul pe jos este o miscare primara care a influentat pozitiv dezvoltarea corporala a oamenilor de mii de ani. Iar culmea este ca in acele vremuri aveam o structura fizica extraordinara fara sa fi primit sfaturi de la instructori personali de fitness.

Primul pas

Acum niste ani buni, toti cei din jurul tau asteptau cu nerabdare sa faci primul pas. Nu voiau sa ridici o greutate de-asupra capului, nu asteptau sa faci spagatul, nu isi doreau sa te vada intre scripetii unui aparat dintr-o sala de fintess tragand din greu pentru dezvoltarea tricepsilor.

Nici pe departe. Asteptau sa faci un singur pas. Unul al naibii de important si la nivel de simbol si din perspective pur fizice. Acel pas urma sa arate ca esti sanatos si ca te pregatesti sa fii sanatos in continuare.

Toti au avut rabdare cu tine, nimeni nu a avut pretentia sa devii peste noapte striat precum campionii de culturism sau vedetele de la Hollywood. Toti au avut rabdare pentru ca in jurul unui copil oamenii reusesc din cand in cand sa dea dovada de intelepicune

Cum am uitat sa mergem

Desi au trecut o gramada de ani de cand am facut primul pas, multi dintre noi par sa faca eforturi constante sa uite aceasta miscare.

Unii vor spune ca sunt atat de grabiti incat nu-si mai permit sa mearga pe jos. Ca pierd timp. Astfel, ne ingramadim in masini si ne plimbam de colo-colo precum marfurile

De exemplu, stiu pe cineva care nu mai poate sa se deplaseze fara masina. Oriunde merge doar in masina. Nici drumul pe jos pana in anumite puncte apropiate de casa nu cred ca le stie.Daca ar avea loc, si-ar parca masina undeva intre sufragerie si holul de la intrare pentru a se deplasa cu ea cand merge la baie.

Pur si simplu, mersul pe jos a devenit pentru multi simbol al lipsei de posibilitati, a saraciei. Pe jos merg fraierii. Smecherii merg in masini.

Beneficiile mersului pe jos sau ce pierd "smecherii"

Industria fiteness-ului nu-ti va spune vreodata aceste lucruri. Sanatate se obtine in opinia lor doar platind abonamente in salile lor, folosindu-le aparatura si dezvoltand musculaturi de multe ori nefunctionale

Ei, mersul pe jos ofera o gramada de beneficii. Unele de-a dreptul incredibile, dovedite prin studii stiintifice care s-au intins pe perioade mai lungi inclusiv decat cele dedicate unor maladii precum cancerul.

Pe scurt, intre 30 si 60 de minute de mers zilnic pe jos reduc intr-o masura impresionanta:

riscul de-a face diabet (incidenta cu 50% mai mica)
riscul de-a dezvolta prematur boli de inima
riscul de-a deveni supraponderal si de-a suferi toate efectele acestei situatii
riscul de-a dezvolta cancer la colon, o maladie care a cunoscut o adevarat explozie in ultimii ani
riscul de-a dezvolta cancer la san (da, e blog pentru barbati, dar e bine sa va ajutati prietenele)
In plus, mersul pe jos are calitatea extraordinara de-a te limpezi la minte, de-a te scoate din stari depresive, de-a te inviora asa cum putine lucruri reusesc sa o faca.

Puteti afla mai multe despre beneficiile mersului pe jos vizitand si aceste site-uri:

About.com

Ramblers

MedicineNet

Vacile de la metrou

Zilele trecute am vazut la metrou o imagine extrem de graitoare legata de incapacitatea noastra de-a ne mai misca propriile corpuri si de lenea agresiva care i-a cuprins pe multi dintre noi.

Concret, e vorba despre adolescentii care folosesc la metrou scara rulanta nu doar pentru a urca, ci si pentru a cobori. Chiar si acolo unde au posibilitatea de-a folosi scari clasice. Nu mai vorbesc despre faptul ca stam pe acele scari rulante precum niste marfuri pe o banda industriala.

Nu facem pasi in directia in care mergem, stam pur si simplu. Vorba romaneasca ar fi ca stam ca niste vaci, dar vacile, cel putin cele care sunt crescute traditional, isi misca fundurile pe pasune

Photo credit: Dearbarbie

{ 34 comments }

O teorie speciala despre nutritie si pregatire fizica
by RARES PATRU on OCTOBER 6, 2010 · 19 COMMENTS
in EXERCITII FIZICE,NUTRITIE
[caption id="attachment_2164" align="alignleft" width="492" caption="Au existat niste ani in care oamenii nu serveau la micul dejun cereale cu lapte. Mai exact, este vorba de aproape toata existenta noastra, vreo 140.000 de ani."][/caption]
Ne plac lucrurile naturale, simple si extrem de eficiente. Serios?

Atunci cand vine vorba de nutritie si de pregatire fizica, cei mai multi dintre noi prefera sinteticul, complicatul si ineficientul.

Daca am vorbi despre nutritie, as spune ca ne plac alimentele aflate intr-o stare cat mai putin apropiata de cea naturala, pline de compusi ciudati si cu efecte dezastruoase asupra organismului.

Daca am vorbi despre pregatire fizica, as spune ca unii dintre noi am dezvoltat adevarate pasiuni pentru dezvoltarea unei musculaturi care nu are deloc atributul functionalitatii.

Mai mult, oferim cu ignoranta credit unor exercitii complicate si rar eficiente in dauna unora simple si extrem de valoroase.

Suntem oameni intr-o societate de consum si ne jucam tare bine rolul

Totusi, din cand in cand apare cate un individ care pare sa se chinuie din rasputeri sa ne dea peste cap credintele insuflate in familie, la scoala sau de media.

Mark Sisson este un astfel de individ.

Teoria lui Mark Sisson despre nutritie si fitness

Pe langa faptul ca este un tip care da peste cap credinte bine cimentate legate de nutritie si pregatire fizica, Mark isi gaseste timp sa fie si un individ controversat.

Are o teorie simpla despre ceea ce ar trebui sa insemne nutritia si pregatirea fizica a fiecaruia dintre noi.

Lucrurile spuse de el par sa fie benefice pentru cei care-i urmeaza sfaturile si ar putea fi extrem de daunatoare financiar pentru cateva industrii majore din SUA daca popularitatea acestor sfaturi ar creste in urmatorii ani.

In mare, Sisson afirma ca omul ar trebui sa manance si sa faca efort fizic in acord cu natura sa. Chiar din acest punct, intre sfaturile lui Mark Sisson si realitatile alimentare actuale sau cele care tin de industria fitness-ului se deschide o prapastie uriasa.

El recomanda o alimentatie asemanatoare celei pe care oamenii au avut-o de sute de mii de ani, care nu include cereale si produse lactate precum alimentatia moderna.

In privinta pregatirii fizice, Scisson face din nou apel la tipul de efort fizic facut de om in milenii de existenta si spune ca e suficient un efort moderat zilnic precum si sedinte scurte, dar intense de pregatire o data la 7-10 zile.

Pe ce se bazeaza ideile sale legate de nutritie

Asa cum lui Alex ii place sa spuna, omul se afla in forma biologica actuala de mai bine de 150.000 de ani

Timp de vreo 140.000 de ani, el s-a hranit in special cu fructe, legume, radacini, diverse tipuri de carne si oua. Acum aproximativ 10.000 de ani insa el a inceput sa cultive plante cerealiere, iar acum aproximativ 8.000 de ani a reusit sa domesticeasca primele ierbivore si sa consume lapte de origine animala.

Conform unor oameni de stiinta, cei aproape 10.000 de ani de cand omul consuma hrana pe baza de cereale si produse lactate sunt insuficienti pentru adaptarea organismului la un nou tip de alimentatie.

Astfel, corpul uman ar fi afectat de hrana care pune baza pe aceste produse si reactioneaza printr-o sensibilitate deosebita la tot felul de afectiuni:

cereale – boli cronice, reactii alergice de intensitate variata, obezitate, diabet, boli ale inimii, osteoporoza, afectiuni ale sistemului imunitar, cancer
lapte – colici intestinali, iritari ale intestinelor, sangerari ale intestinelor, anemie, reactii alergice, astm, boli ale inimii, artrita, sinuzite, leucemie si cancer

Citeste si "Cat de sanatos este laptele" pentru mai multe informatii.

Pe ce se bazeaza ideile sale legate de fitness

In privinta pregatirii fizice, Mark Sisson insista asupra faptului ca de-a lungul a mii de ani corpul uman n-a fost supus tipului de efort fizic promovat de programele moderne de pregatire fizica.

Normal, aceast lucru este evident, antropologii afirmand ca, in cea mai mare parte a existentei sale, Homo Sapiens a fost un culegator si un vanator care se deplasa pe distante medii si lungi, cu o viteza scazuta.

In anumite situatii, cand vana si era nevoit sa urmareasca prada, viteza de deplasare crestea pentru scurte perioade de timp.

Aceasta este si schema de efort pe care o promoveaza Sisson si pe care o considera suficienta pentru omul actual. El considera ca 80% din felul in care se dezvolta corpul uman tine de alimentatie si restul de efortul fizic. Predispozitiile genetice ar vea putina important in opinia sa daca alimentatia si pregatirea fizica ar fi in liniile recomandate de el.

Inca 3 amanunte importante

1. Mark Scisson are 57 de ani si arata exact asa

2. Deloc intamplator, Mark Sisson recomanda flotarile drept unul dintre cele mai complete si valoroase exercitii

3. Poti afla mai multe despre recomandarile lui Mark Sisson de pe blogul sau – Mark’s Daily Apple

Photo credit: Orin Zebest

{ 19 comments }

Un exercitiu fizic extraordinar: saritul corzii
by RARES PATRU on JUNE 5, 2010 · 14 COMMENTS
in EXERCITII FIZICE
Exista in lumea pregatirii fizice cateva exericitii care-ti pot ajuta corpul mai mult decat ti-ai putea inchipui. Si culmea, nu ai nevoie de un abonament la o sala de fitness pentru a le executa zilnic.

Asemeni flotarilor sau exercitiilor pentru mobilitate, despre saritul corzii se poate spune ca aduce beneficii speciale celor care-l practica.

Desi a fost privit mult timp ca o joaca pentru copii sau ca un exercitiu specific practicantilor de box, astazi o serie impresionanta de sportivi l-au introdus in rutina zilnica de antrenament, indiferent ca vorbim aici de sprinteri, inotatori, fotbalisti, rugbysti, practicantii sporturilor de contact etc.

Saritul corzii iti intareste psihicul

In fotbal, expresia "a sari coarda" inseamna ca unul dintre jucatori s-a ferit de atacul prin alunecare al unui adversar de-o maniera aproape comica. I-a fost pur si simplu frica de contact.

Amuzant este ca, la propriu, saritul corzii are un efect de intarire psihica. Ca foarte multe dintre miscarile fizice cu mare repetitivitate, saritul corzii elimina stresul emotional, dezvolta puterea de concentrare si intareste vointa.

Saritul corzii iti dezvolta forta exploziva

Atunci cand sari coarda nu-ti soliciti doar musculatura gambelor, asa cum gresit sunt foarte mult tentati sa creada.

Acest exercitiu iti implica majoritatea grupelor de muschi ai corpului, inclusiv cele din zona superioara a acestuia. Dupa o perioada de practica, vei observa o tonifiere evidenta a musculaturii picioarelor, bratelor, a celei abdominale si chiar a spatelui.

In plus, o parte a acestor grupe de muschi sunt numiti si muschi ai reactiilor rapide pentru ca stau la baza capacitatii corpului de-a reactiona cu mare viteza (muschii abdominali au un rol urias in acest sens).

De asemenea, numarul mare de repetitii presupuse de saritul corzii ofera forta exploziva corpului uman, un tip de forta mai greu de antrenat in salile de fitness.

Saritul corzii face minuni pentru postura corpului

Acest exercitiu iti obliga corpul sa stea intr-o pozitie corecta pentru a obtine echilibrul necesar executarii.

Pozitia de echilibru necesara saririi corzii contracta musculatura spatelui si ofera o memorie corecta de arcuire pentru coloana vertebrala.

O postura corecta a corpului aduce beneficii extraordinare calitatii vietii noastre. De exemplu, simplu fapt ca stai drept inseamna un volum mai mare pentru cutia toracica, conditii mai bune de functionare pentru plamani si, intr-un final, o oxigenare superioara si un tonus general mai bun pentru organism.

Si pentru ca tot suntem pe un site care trateaza si probleme de seductie, poate ar fi cazul sa vedeti ce importanta are postura corpului si in aceasta arie

Saritul corzii te ajuta sa slabesti

Expertii spun ca o ora de sarit coarda inseamna consumul a aproximativ 1000 de calorii. Aceste informatii trebuie insa acceptate doar orientativ.

De exemplu, un tip supraponderal, a carui constitutie fizica inseamna o masa musculara dezvoltata sub un strat adipos zdravan ar putea sa consume mai mult de 1000 de calorii intr-o ora, pe cand unul echilibrat corporal ar putea consuma mai putin.

Ideea de baza este insa ca acest tip de efort presupune un consum energetic destul de mare. Si chiar in conditiile in care contine o componenta anaeroba importanta, saritul corzii inseamna si beneficii majore pentru sistemul cardio vascular.

Alte castiguri demne de mentionat

Legate sau nu de cele spuse mai sus, trebuie amintit si faptul ca saritul corzii mai aduce o serie de beneficii speciale: mobilitatea, coordonarea, balansul, timing-ul, intarirea oaselor, capacitatea de efort etc.

{ 14 comments }

Cum sa-ti cresti respectul de sine in doar 5 minute
by ALEX DAVID on MAY 5, 2010 · 7 COMMENTS
in EXERCITII FIZICE,RECOMANDARI,SEDUCTIE


Un studiu condus de cativa cercetatori ai Universitatii din Essex releva faptul ca o plimbare de 5 minute intr-un parc are ca efect cresterea respectului de sine si inducerea unei evidente stari de bine.

Cele 5 minute de plimbare in parc pot fi la fel de bine 5 minute de plimbare cu bicicleta in afara orasului sau 5 minute de gradinarit.

Ideea principala este petrecerea de timp in aer liber, intr-un mediu pe care sa-l putem asocia cu ideea de "natura".
Tinerii sunt marii castigatori

Studii anterioare demonstrasera ca exercitiile facute in aer liber au ca efect reducerea riscului dezvoltarii unor boli psihice si imbunatatirea starii de bine, dar, conform celor doi cercetatori de la Univeristatea din Essex care au condus acest studiu, nimeni nu stabilise si cat timp trebuie sa faci aceste exercitii pentru ca beneficiile lor sa se arate.

In urma studiului care a fost efectuat pe un esantion de 1252 de persoane, s-a stabilit ca efectele pozitive amintite mai sus s-au inregistrat in cazul tuturor subiectilor, dar tinerii par sa fie marii castigatori ai timpului petrecut in aer liber.

Conform autorilor acestui studiu, toate mediile naturale sunt excelente pentru acest tip de terapie, inclusiv parcurile din marile orase, dar zonele verzi in care exista si un lac sau un rau au un efect pozitiv si mai mare.

Cum te ajuta respectul de sine in seductie

Respectul de sine este pentru un barbat ceea ce o baterie auto este pentru o masina

Bateria ofera energia initiala pentru pornirea masinii, respectul de sine iti ofera impulsul initial pentru a actiona asa cum trebuie in situatii diverse.

Respectul de sine este cel care te ajuta sa vezi lucrurile corect, sa nu accepti situatii inacceptabile precum cele descrise aici sau aici , sa reactionezi demn in situatii care cer demnitate.

Respectul de sine se obtine dintr-o gramada de lucruri. De aceea vorbesc mereu despre cat de important este pentru un barbat sa-si imbunatateasca toate aspectele vietii.

Sa munceasca mult pentru ca va avea satisfactii care-i vor intari respectul de sine.

Sa citeasca pentru ca va invata lucruri care-i vor oferi in final satisfactii si-i vor intari respectul de sine.

Sa fie intotdeauna corecti cu oamenii din jur pentru ca nobletea ajunge innobileze.

Astfel, daca 5 minute de plimbat intr-un parc te vor intari mental, merita sa le rupi din programul zilnic si sa le petreci unde trebuie.
sper ca te.am ajutat :]
funda ? ;;]

| Delicv3nt a răspuns:

Din proprie experieenta iti spun ca nu o sa faci in fiecare zi dupa o saptamana o sa te plictisesti.este aleva cand mergi la sala mai schimbi o vorba mai una alta.dar sunt sansele sunt in functie de tine daca te ti de treaba sau nu tongue Eu nu m-am tinut si acum ma sufla vantul laughing

| SebyBiz a răspuns:

In primul rand ca sa capeti masa musculara trebuie sa mananci bine, iar vorba care o auzi de la prieteni ca te plic singur acasa nu e adevarata daca, chiar iti doresti sa faci si pentru cresterea in masa musculara trebuie sa faci cu greutati mari si putine repetari iar pentru definire invers cu greutati mici si multe repetari

Răspuns utilizator avertizat