| David13690 a întrebat:

Salut! Acum cateva zile am decis sa imi iau o furca noua pentru bicicleta.Am gasit cateva modele dar nu stiu ce sa aleg:un sr suntour xcm30, xct30 sau un xcr.
Va rog sa imi spuneti

5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Intreaba de la vanzator: ce diferente sunt intre ele si care se potriveste la bicicleta ta?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vezi ca ai descris furci cu caracteristici diferite mai ales cursa furcii ( unele vin 80mm, 100 mm, respectiv 120 mm). Nu spui in ce scopuri vrei sa folosești bicicleta. Cu cât cursa furcii este mai mare și prețul furcii va crește. Exista și furci de 27, 5, 29' sau 26'. Până la urmă te cam încurci în detalii și întrebarea este : vrei sa înlocuiești furca doar pentru a arunca cu banii sau pentru a face un upgrade chiar necesar? Dacă actuala furca funcționează cum trebuie, atunci o revizie o va readuce la viață și o folosești în continuare încă 2 ani cel puțin. Păstrează banii și repară ce este necesarul. Mai târziu când se vor strica alte piese va trebui sa plătești alți bani. Si doar asa risipă pentru nimicuri.

| David13690 explică (pentru anonim_4396):

Salut! Eu doresc sa îmi I au o furca din acestea deoarece aceasta pe care o am eu este de 80mm și nu prea este buna.Rotile sunt pe 27, 5.Iti mulțumesc de răspuns!

| anonim_4396 a răspuns (pentru David13690):

Furca trebuie setată pentru greutatea fiecăruia.

https://freerider.ro/mag/cum-reglezi-corect-o-furca-19019/amp

| Sistemulxxl a răspuns:

Ia xcr.