Dupa cum bine stim orice medicament sau supliment trece printr-un proces chimic, trebuie sa stim ca din stomac trecerea aminoacizilor se face direct in ficat unde, si acolo, are loc cateva etape de "pozitionare" a acizilor respectivi, acest lucru ducand la angajarea ficatului la o munca mai grea deoarece aminoacizii din tablete nu sunt aceeiasi ca cei naturali.
"Cei 8 aminoacizi esenţiali sunt: Izoleucina (Ile), Leucina (Le), Lizina (Lys), Metionina (Met), Fenilalanina (Phe), Treonina (Thr), Triptofanul (Trp) şi Valina (Val). Acestora li se adaugă 2 aminoacizi semiesenţiali, dar care figurează adesea alături de aminoacizii esenţiali în terminologia oficială: cisteina (Cis) şi tirozina (Tyr), făcând ca lista aminoacizilor esenţiali să cuprindă şi combinaţii (Met +Cys, Phe + Tyr), cu semnificaţia urmatoare: atunci când sinteza celui de-al doilea aminoacid din primul nu este posibilă, atunci el devine esenţial, adică trebuie să fie adus prin alimentaţie (sau suplimentare, de ex. formulele utilizate în alimentaţia sugarului). Motivul pentru care lista cu aminoacizii esenţiali cuprinde adesea 9 aminoacizi este următorul: histidina (His), un al 9-lea aminoacid, este indispensabilă doar la sugari, adulţii fiind capabili să o sintetizeze, printr-un mecanism complex (ce parcurge paşi comuni cu metabolismul acizilor nucleici/purinelor).
♦ Aminoacizii esenţiali sunt necesari pentru sinteza unor substanţe biologice importante în organism: hormonii tiroidieni, catecolaminele (fenilalanina/tirozina), serotonina (triptofan), histamina (histidina) etc. Această caracteristică nu îi diferenţiază de aminoacizii neesenţiali, care sunt, la rândul lor, importanţi în funcţiile organismului şi substanţele care le îndeplinesc: neurotransmiţători (glutamina), mediatori intracelulari – NO (arginina) etc.
♦ Sursele de aminoacizi esenţiali sunt proteinele din alimentaţie. Proteinele cu înaltă valoare biologică sau complete conţin toţi aminoacizii esenţiali (ex. proteinele din lapte, ou) în timp ce în proteinele incomplete (proteinele vegetale) lipsesc unul sau mai mulţi aminoacizi esenţiali. Acest lucru trebuie avut în vedere în alimentaţia vegetariană, care, pentru a corespunde criteriilor nutriţionale pentru o alimentaţie sănătoasă, trebuie să îndeplinească (printre altele) anumite cerinţe cu privire la aportul de aminoacizi esenţiali."
In speranta ca ti-am putut fi de ajutor nu-mi ramane decat sa-ti urez succes
Sunt curios daca ai inteles macar 10 % din ce ai dat copy/paste
Succes
Salut, aminoacizii trebuie sa treaca prin ficat 'in drumul lor spre constructia musculara'. Aceste tablete sunt digestibile, altfel nu ar avea autorizatie nimeni pentru comercializarea lor.
Cred ca te referi mai degraba la 'bombardamentul' cu o portie de 6-10 tablete pe care trebuie sa le suporti zilnic si ce impact au asupra organismului tau(pe termen lung).
Cu siguranta ai nevoie de resurse daca te antrenezi atat pentru refacerea dupa efort cat si pentru cresterea si sustinerea masei musculare.
Deci cum spuneam aceste tablete sunt 'comestibile' si acceptate de organism ca niste resurse identificabile si folositoare, fara a cauza fenomene cu impact negativ.Deci no side-effect stai linistit.
Cred ca e mai mult o chestie de mentalitate, adica depinde de fiecare pana unde vrea sa ajunga. Daca esti un fanatic care vrea sa devina precum in reviste n-ai decat sa tragi de fiare de dimineata pana seara si sa te umfli de aminoacizi.
In schimb daca esti un om normal si te tii constiincios de sala, cum spuneam ai nevoie de resurse in plus.
Iar chestiile astea cu 2g proteina | kg greutate sunt mai mult formale deoarece depinde de factori din timpul antrenamentului, precum intensitate, corectitudine, nivel de complexitate al unui exercitiu spre exemplu.
Deci, in mod normal, daca ai 70 kg si te antrenezi destul de intens si crezi ca esti pe drumul cel bun, asigura-ti cel putin 60 grame de proteina din suplimente, fara sa stai sa innebunesti cu fel si fel de calcule(cum ziceam mai devreme). Deci o proteina cat mi 'pura', iti recomand un izolat din proteina din zer(nivel scazut de lactoza), imediat dupa antrenament, in locul aminoacizilor, fara a apela la ajutorul mass-gain-urilor sufocante.
Cred ca in cazul tabletelor sunt transportati ceva mai repede la ficat desi cantitatea e mult mai mica decat in cazul unui concentrat proteic bun din zer.
Iar cea de-a doua concluzie, creatina in exces se poate depune(in timp) in rinichi sau atunci cand nu e transportata corespunzator.
Dextroza ajuta la transportul creatinei si la sinteza proteica, prin cresterea nivelului insulinei, iar proteina din zer e cea mai sanatoasa, completa si eficace proteina. E tot ceea ce trebuie sa stii deocamdata in suplimentarea alimentatiei.
Alte tipuri de tehnologii de ultima ora sunt inca dubioase si mi se par inca evident de sintetice si ignorante incat sa cred ca nu incearca sa sustina dezvoltarea naturala ci mai degraba un 'dopaj comercial' capabil doar sa asigure existenta acestor produse.
Suferi de lipsa de socializare? BCAA sunt deja aminoacizi, eu ma refeream la ce se intampla atunci cand iti suplimentezi alimentatia cu amino proveniti din concentrate proteice fara sa aduc in discutie despre tablete de BCAA.
Ideea mi-a venit automat pentru ca nu sunt de acord cu tablete, e o chestie de principiu, cele cateva sute de mg de valina nu au nicio relevanta pentru un adolescent care nu prea intelege mare lucru din toata treaba asta.
Am zis ca nu sunt de acord cu tablete si cu ultimele tehnologii made in USA. Asta pentru ca eu practic sport in felul meu, in detaliu.
Imi fac 'autoportretul' zilnic si ma consider o persoana sanatoasa din toate pentru de vedere.
Nu sunt modest dar nici arogant, sunt normal si imi vad de treaba mea fara sa ma bag ca musca in rahat.
Mai documenteaza-te si analizeaza in detaliu ceea ce afli. si da sfaturi in loc sa arunci cu pietre.
'Prostitutia politica' v-a luat creierul la toti, dai dovada de lipsa de maturitate, te comporti ca la scara blocului unde barfa e principala activitate.
Fara sa o ardem aiurea, sa tragi de fiare cat mai tare, ca deh... fiecare intelege din viata cat poate.