Trebuie sa vezi daca salile au ceva restrictii in functie de varsta, din cate stiu nu au. Cel mai simplu e sa vezi care e cea mai apropiata de tine si sa mergi sa intrebi.
Si nu, greutatile nu au nici o treaba cu inaltimea. Asta e un mit care a aparut din cauza ca cei mici de inaltime tind sa fie mai buni la cuncursurile de haltere. Orice sport e sanatos atata timp cat e practicat corect si in conditii de siguranta.
Problema e alta, avand in vedere varsta, o sa ai nevoie de un antrenor sau de cineva mai experiemntat care sa te invete cum sa faci exercitiile corect altfel risti tot felul de accidentari si sunt in stare sa pariez ca singur o sa dai de prima in cel mult 2 saptamani.
Nu stiu ce antrenament ai facut tu pana acum, ce inseamna la tine 3 ani de calistenichs( adica 2-3 ore pe zi sau 20 min pe zi de sport).
La sala probabil o sa vrei sa incerci din prima greutatile mai mari, dar incepe cu cele usoare, poti sa te accidentezi. Nu ramai mic daca faci sport, asta e un mit cum a zis si rockkid.
Nu o să rămâi mic. Sportul te ajută să crești. Dar trebuie să ai grijă să faci exercițiile corect. Din câte știu de la 14 ani te poți duce la sală, depinde.