Nu te lua dupa cosmin ca bate campii. Ce se aplica unui corp nu este obligatoriu sa se aplice si altuia. Presiunea pe vertebre o sa te faca sa ramai scund sau sa decelereze cresterea in inaltime, dar depinde si de geneticul tau. Eu de cand fac sala cu greutati pe coloana m-am inaltat 5 cm, si am 22 de ani, dar am 174 cm inaltime. Daca faci sala si feresti coloana de presiune nu o sa patesti nimic. Evita genoflexiunile cu bara si indreptarile. Dar sala se face dupa ce iesi din pubertate s corpul tau ajunge la o dezvoltare hormonala ceva mai completa. ADica dupa 16 ani. Lasa tu muschii inca 2 ani si bucura-te ca esti copil
Am pus aceeasi intrebare...iar utilizatorii TPU mi-au spus ca nu-mi afecteaza cresterea
Hai sa vedem ce zic profesionistii :
http://hunkbody.ro/qa-trasul-de-fiare-imi-afecteaza-cresterea-in-inaltime/
Citez :
"Asa ca raspunsul e NU, antrenamentul cu greutati ("trasul de fiare"), nu iti afecteaza cresterea in inaltime. Nu exista studii stiintifice care sa arate acest lucru."
Exemplu concret : EU, la 16 ani am facut toate exercitiile posibile, chiar si genuflexiuni cu haltera pe umeri, si am crescut :)
Multe mituri si povesti in sportul asta :)
Da e adevarat ai putea remane asa deci incepe cu greutati mici nu mari, nu incerca sa ridici mai mult de 30-40kg
Vai de voi multi au dreptate numai raspunsuri pentru a face vorba, NU EXISTA NICI UN RISC! prafilor cum sa ramai mic de la greutati LoL