Sunt multi 'profesioniști'. Tot ce iti pot spune este atat: fa flotari (4 serii, 10-15 repetari), abdomene (4 serii, 15 repetari), genoflexiuni/gambe (ridicându-te pe degete) tot 4 serii a cate 15 repetari. Acum urmeaza dieta, mananca oricat de mult poti si axeaza-te in principiu pe proteina (carne, oua, lactate, etc), multe fructe si mai putini carbohidrati (paine, faina, etc). Mananca de 4 ori, de 5 ori, de 6 ori, de cate ori poti. Nu te lua dupa x si y. Mult succes!
Cu prostia aia de antrenament vrei sa puna muschi?
Alt copil pampalau si firav care isi da cu parerea!
Pai, in ce alt fel vrei sa faca acasa? Eu i-am oferit sfaturile basic. Daca esti atat de prost in cat nu stii sa-ti faci o idee, nu mai comenta.
Cati ani de sala ai? Cate discuri legi de tine cand faci tractiuni? Cat impingi de la piept? Cate fripturi poti manca la o singura masa?
https://www.tpu.ro/......rcitiu-la/
Ai 16 ani... la 16 ani dai sfaturi :)))
Dispari ma, copil idiot, fugi la mami ca se raceste ciorbita!
Dimineata mananc omleta cu o felie de margarina si ceai/lapte - la pranz orez cu carne/2 oua etc. - la cina mananc niste carne. oua sau ce mai apuc.Bro am 14 ani, nu am dotari prea moderne acasa, fac cate 4-5 serii flotari a cate 20 repetari(cel mai des pana la epuizare), pentru piept mi am improvizat un fel de *gantere* cu care fac fluturari din diferite unghiuri 4 serii - 12-15 repetari, la sfarsit fac abdomene si genoflexiuni.Stiu ca nu e un program corect dar crede ma ca in 2 luni de facut acasa m-am schimbat mult
La inceput, fiind incepator, ORICE antrenament faci o sa vezi schimbari. Problema e ca te plafonezi rapid.
La alimentatie:
- dimineat: scoate mizeria aia de margarina si baga unt. La fel, nu mai bea lapte (daca nu e de tara, are hormoni + are doar 3% proteina, nu te ajuta) mai bine ceai.
- La niciuna din mese nu vad carbohidrati si ai nevoie, dimineata poti baga paine integrala sau ovaz si seara alege o sursa din: orez/cartofi/paste.
- Nu ai grasimi sanatoase DELOC (nuci, masline, ulei de masline, avocado, somon - sau alt peste oceanic, etc.)
Iar ca antrenament, in primul rand lucreaza tot corpul (tu nu prea lucrezi spate, biceps, umeri, gambe).
Si alege o greutate cu care sa poti MAXIM 8 repetari (cand poti mai multe, maresti), gen la flotari: fa-le intr-o mana sau pune ceva greu pe tine, sau fa-le la paralele (daca n-ai, incearca intre 2 mese sau ce poti improviza).
20 de repetari e PREA MULT, o sa te plafonezi rapid.
De ce "zilnic"? Muschii se dezvolta in zilele de pauza. In sportul asta mai des NU inseamna mai bine, greseli tipice de incepator.
Cate fripturi mananci pe zi?
Ca sa pui muschi trebuie sa mananci ZILNIC: 2-3 fripturi + oua + alta sursa de proteina + 2-3 farfurii de cartofi/orez/paste. Cam de 4-5 ori pe zi trebuie sa mananci (dar mese consistente, nu gustari).
Altfel, si cu 20 de ani de sala si antrenament o sa ai un progres mega-MEDIOCRU.
Mai documenteaza-te cum se fac muschii.
Alimentatia este cheia. Ai aproximativ greutatea/varsta si inaltimea unuia dintre elevii mei pana sa incep sa ma ocup de antrenamentul lui. Dupa 1 an si ceva a ajuns de la 50 de kg la 70+. Dar acum are masa musculara pe el cum trebuie si arata foarte bine. Lasa flotarile (pastreaza totusi tractiunile) si incepe sa lucrezi cu greutati la sala. Antreneaza toate grupele, nu doar bratele ca o sa arati ca un urangutan mai tarziu. Baza este pieptul,picioarele, spatele si abdomenul. Triceps/biceps, trapez, antebrat, umeri sunt easy si oricum intra cand antrenezi grupele principale.
Salut, am incercat sa merg la sala doar ca am fost respins din cauza varstei, *mi-au spus mai bine sa practic un sport de inceput*
Cumpara-ti doua gantere reglabile, o banca pentru impins la piept (eu unul am avut materiale si cunostinte si mi-am construit una din fier), o bara dreapta si una Z sau ondulata + niste discuri si nu mai ai nevoie de sala. Echipamentele poti sa le cumperi pe parcurs si iti amenajezi tu acasa un spatiu de antrenament. Pana la urma nu ai nevoie de aparatele de la sala. Orice exercitiu la aparat il poti face si cu greutati. Aparatele sunt doar pentru comfort si asigura o executie corecta (in cele mai multe cazuri).
Ești în creștere, deci o să pui mult mai greu pe tine, și o să arzi caloriile mult mai rapid, deci în număr mai mare.
Mănâncă în funcție de calorii (fiecare produs alimentar, are tipărit gramajul, și respectiv un tabel privind numărul kcal / 100g produs). Rata ta metabolică bazală este de 1569kcal. Practic, trebuie să acoperi numărul caloriilor respective pentru a nu slăbi. Restul kcal te vor ajuta să pui pe tine. Mănâncă de 6 ori, prima masă să fie destul de consistentă, la fel și "cina".
Sa încerci sa mănânci mai mult. Te poti axa pe proteina (in special carne), poti mânca zi de zi. Încearcă sa ai mese regulate.
Mănâncă si carbohidrati in unele zile, însă nu exagera.
În rest, mănâncă zilnic fructe și legume.
Sincer, nu stiu sa ti dau un sfat specializat, însă, te sfătuiesc sa cauti si pe Youtube. Sunt vlogeri care vorbesc despre alimentație/sport etc. Poate te ajuta si acele vloguri.
Dacă ai posibilitatea, să mergi si la sala sa lucrezi cu greutăți.
Acolo vei avea un antrenor pe care l poti întreba ce exerciții sa faci.
Însă ai grija, să nu iei suplimente din alea pentru masa musculara, ca ti faci rau.
Masa musculara o poti pune prin alimentație și sport. Dar trebuie sa ai rabdare, rezultatele nu apar foarte usor. Trebuie să muncești mult. Însă, merita!
70%alimentatie. Baga carne, orez, salata 3 mese. Incearca sa mananci sanatos si mult sau ia suplimente daca nu faci fata unor 80 grame de proteina pe zi. Pune masa musculara ca se vad oasele.