| DorelXD a întrebat:

Am 14 ani si de vreun an jumate am descoperit cat de important este sa faci sporthappy. Asa ca m-am documentat si mi-am facut mai multe programe de antrenament cu exercitii folosind propria greutate, la inceput am facut seria aia cu "8 minutes" de pe youtube, am ridicat si greutati unpic. Nu sunt nici gras nici slab, ceva intre, dar antrenamentul a avut efect, toata lumea imi spune ca se vede. Oricum eu fac pentru santate, ca e foarte important sa ne dezvoltam si trupul si mintea. De cand fac spor mi s-a dezvoltat corpul foarte mult. Acum am si eu o intrebare. De 6-7 luni ma axez pe exercitii de forta. Saptamana asta am descoperit tractiunile (pana acum nu aveam unde sa fac). In conditiile in care voi v-ati antrena numai cu greutatea corpului care dintre urmatoarele variante le-ati alege: Sa impart exercitiile in trei antrenamente (fac numai de trei ori pe saptamana), de genu: luni: flotari (piept, umeri triceps) combinat cu dips-uri, miercuri: picioare, vineri: spate (tractiuni si flotari din alea cu ridicarea ganterei pentru spate, nu stiu exact termenul), abdomen; sau ati face trei antrenamente: de genul:tractiuni, ridicare genunchilor la piept din atarnat, genoflexiuni prin saritura, flotari, flotari cu mainile in romb, dips-uri, flotari intre scaune, flotari renegade, plank. Daca as face varianta a doua ar trebui sa am grija sa nu ma fortez. Daca varianta intai, as putea sa fac mai multe repetitii. Mentionez ca nu sunt chiar asa de noob, si ca sunt cat de cat documentat. Deci, voi ce ati face? Asta e prima intrebare pe care o pun pe TPUbig grin.

Răspuns Câştigător
| theAlex a răspuns:

Ar trebui sa continui varianta intai catva timp aproximatin 6 luni si apoi potiincepe cu a doua varianta pentru ca atunci esti mai obisnuit cu exercitii mai grele sau poti sa faci din ce in ce exercitii mai grele sau mai multe cu fiecare saptamana... funda?

2 răspunsuri:
| Eduard a răspuns:

Http://www.youtube.com/watch?v=w58W4y_TawQ
http://www.youtube.com/watch?v=MqEqygUBsKQ
Si mai e ceva cu picioarele pe perete pentru umeri.

E foarte important sa gasesti un echilibru.
Lucreaza umerii in principiu, ca sunt foarte greu de crescut si riscul de accidentare este mai mare la umeri.

De-altfel un suport rotativ pentru mai multe tipuri de flotari n-ar fi rau. Tractiunile sunt de mai multe feluri: spate, biceps, triceps, umeri.
Abdomenele ar fi bine sa le lucrezi de la inceput cu muschii oblici.
Sariturile in lungie si in inaltime sunt un mod bun de a creste picioarele + genoflexiuni, fandari.

Combina flotarile cu priza larga de pe pamant, cu picioarele ridicate si cu tratiunile cu priza larga, pentru piept + spate si umeri secundar.
Flotarile cu priza scurta pentru triceps, iarasi de pe pamant si cu picioarele pe un suport, mainile in dreptul umerilor si sub forma de piramida (apropiate degetele de la maini) si tractiuni cu priza scurt cu palmele orientare spre exterior (nu spre tine ca la biceps).

Combina flotarile care le vezi in video cu tractiuni care sunt un pic diferite: palmele sa fie orientate in directii diferite (nu mai e pozitia normala, nu te uiti catre bar ci de-alungul ei) si te ridici pe parte stanga a barei dupa care pe cea dreapta. Alternezi stanga-dreapta.

Biceps: ceva gantere si tractiuni normale.
Picioare : nu mai repet :p.

Lucreaza cu o zi pauza intre daca vrei sau lucreaza-le in fiecare in felul urmator: spate, triceps, umeri, biceps sau in alta ordine dar nu spate urmat de umeri sau invers; lasa macar o pauza de o zi pentru umeri sa isi revina.

Citeste site-ul acesta : http://www.getfit.ro/ si vei sti totul :).

Bafta!

| Marioo_4857 a răspuns:

Pai cum faci u e bine dar e si mai bine e sa te ti de ele sa nu le lasi ca nu e bine. Daca te_ai obisnuit asa.