anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 14 ani si vreau sa pun ceva masa musculara pe mine pentru ca am forma corpului aproape ca a lui Sid din Ice Age. Am 1.74 si as vrea sa ajung pana la 1.81-1.85 la inaltime. Eu vreau sa rezolv mai mult cu forma corpului (umeri mai lati) si sa mai lucrez la pectorali, coapse si brate. In rest muschii (Gambele,Abdomenul, Deltoizii, Gatul) sunt destul de dezvoltati.

Daca ma duc la sala nu-mi afecteaza cresterea in inaltime?

Răspuns Câştigător
| xBya a răspuns:

N`are nicio legatura laughing. Hai s`o luam logic, ca si aici e nevoie de logica. Ar fi trebuit sa inveti pana acum la biologie ca muschii sunt legati de oase prin tendoane, deci nu au cum sa influenteze cresterea oaselor. Chiar daca au legatura, muschii si oasele nu se dezvolta depinzand una de alta. Asa ca du`te linistit la sala, fa baschet si o sa ajungi cum vrei.

6 răspunsuri:
| xBya a răspuns:

Apuca`te de baschet, asta e cel mai bun mod de a te inalta. Masa musculara ti`o dezvolti la sala si nu, nu iti afecteaza inaltimea. Sunt barbati scunzi care mergla sala si sunt si barbati inalti care fac acelasi lucru. Asta nu tine de cata sala faci.

| R3fleX98 a răspuns (pentru xBya):

Dar am auzit ca daca masa musculara este prea dezvoltata nu mai da voie oaselor sa creasca

| Cosmin86 a răspuns (pentru R3fleX98):

Cine ti-a spus o asemenea tampenie? laughing

| JohnnyBi a răspuns (pentru xBya):

Prietene daca stii atata anatomie stii cum sunt vertebrele asezate in corp. stii ca daca pui presiune asupra lor (o greutate mare gen genoflexiuni cu bara in spate, indreptari cu greutati, etc) ele se preseaza si nu se mai dezvolta, sau au o dezvoltare redusa. daca nu pui presiune pe coloana sa presezi vertebrele nu o sa ai probleme cu inaltimea, dar daca faci la sala exercitii de genul spuse anterior, poti avea dificultati in a mai creste cat vrei. evita exercitiile cu pozitia corpului verticala si greutati mari, incearca exercitii din sezand sau intins si greutati modice

| xBya a răspuns (pentru JohnnyBi):

Nu se mai dezvolta pe dracu' laughing Eventual se giboseaza si apare scolioza, dar in niciun caz nu opreste cresterea. De unde scoti ineptiile astea? Am citit o gramada de cazuri despre adolescenti culturisti care fac asta de ani de zile si au diverse probleme cu coloana, e adevarat, dar nu cu cresterea ei. Mai documenteaza`te.

| JohnnyBi a răspuns (pentru xBya):

Nu ma cert cu cititorii de internet, unde orice copil de 20 de ani e doctorand in kinetoterapie sau medicina. luand cartea aia de biologie o sa observi ca vertebrele se dezvolta individual. daca pui presiune pe ele, cum se mai dezvolta daca sunt presate unele de altele? de ce mai toti culturistii sau halterofilii au 1.60 inaltime? de ce crezi ca dimineata esti mai inalt decat cand te duci la culcare cu pana la 2 cm? adolescentii tai culturisti daca nu au probleme cu cresterea coloanei te gandesti ca poate nu fac exercitii ce exercita presiune asupra ei?

| xBya a răspuns (pentru R3fleX98):

N`are nicio legatura laughing. Hai s`o luam logic, ca si aici e nevoie de logica. Ar fi trebuit sa inveti pana acum la biologie ca muschii sunt legati de oase prin tendoane, deci nu au cum sa influenteze cresterea oaselor. Chiar daca au legatura, muschii si oasele nu se dezvolta depinzand una de alta. Asa ca du`te linistit la sala, fa baschet si o sa ajungi cum vrei.