Poti stimula hormonii de crestere prin:
- hrana bogata in vitamine si minerale cu multe fructe si legume proaspete, carne si vegetale si
- poti face un sport de echipa, care iti stimuleaza cresterea dar ajuta si la dezvoltarea frumoasa si armonioasa a corpului (volei, handbal sau baschet).
Din pacate, sala si greutatile inhiba hormonii de crestere si nu este recomandata in perioada puberatii. Dupa 20 de ani cand s-a incheiat cresterea, poti face cata sala doresti, dar acum evit-o!
Jassmina a oferit un raspuns bun...Eu vreau sa spun ca la 15 ani ai o inaltime super, 1, 75. Unde te grabesti? Te vei mai inalta probabil.
Esti bine la varsta ta. Vrei sa fii mare mai repede? Oricum vei mai creste indiferent de ce vei face tu.
Eu am 16 ani și aproape un 1.80. La 15 ani, aveam tot ca tine, 1.75. Încearcă să consumi fructe și legume, lapte, carne, alimente bogate în vitamine și proteine.
Daca n-ai făcut nimic special până acum și ai ajuns la înălțimea asta crezi că te va ajuta ceva? Chestia e că nu există o pastila minune sau ceva 100% sigur, totul tine de genetic.
anonim_4396 întreabă: