| TheGodfatherDumDeeDum a întrebat:

Am 15 ani(fac 16 in aprilie), am 1.73 si 63kg si sunt indecis, sa ma apuc de sala sau nu? Traiesc la tara si am cunoscut cativa baieti care au inceput sa ridice saci de 40-50-60kg si totusi sunt mai inalti ca mine care am stat mai mult degeaba. Vreau sa ma apuc de sala sau sa incep si eu sa ridic saci de 40-50kg sa ma definesc laughing. Am vointa dar nu stiu... sunt asa 'firav', imi faci un pic de vant si ma duc jos. Deci, ce sa fac?

3 răspunsuri:
| oFataAnonimaa a răspuns:

Daca vrei sa te apuci de sala nu te apuca de forta. Ca tu mai cresti. Daca la varsta asta te apuci de forta iti incetinesti cresterea (sau chiar opresti cresterea). Macar creste pana cand ai 1.75-1.80 si apuca.te dupa. (Nici penisul nu mai creste daca te apuci de forta la varsta asta, vorbesc serios ca mi s.au mai povestit de cazuri din astea).

| Thoth a răspuns:

Nu ai nevoie de sala la varsta asta, nici nu e indicat. Pune mana si mananca multi carbohidrati (orez, paste) si fa exercitii cu greutatea corpului.

Flotari, genuflexiuni si tractiuni, cu pauze scurte intre serii (30secunde), vei avea putere suficienta si un corp echilibrat.

Pentru brate fa-ti rost de o gantera mica, 5-7 kg. Dupa ce faci tractiuni sau flotari, lucreaza bratele: 4-5 serii. Nu uita, pauze de 30 secunde intre serii. Vei avea brate mai frumoase decat baietii care ridica sacii aia.

Daca vrei sa te pricopsesti cu o discopatie lombara in cativa ani, trage de sacii aia de 50kg.

| Zidu60 a răspuns:

Sportul trebuie sa fie o disciplina. daca vrei sa faci sala doar pentru a te defini...iti garantez ca si la 100kg tot pe jos ramai.fa miscare, fa sport dar din alte considerente.nu doar ot ca face si vecinul.