anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut, am 15 ani si de curand m-am apucat de exercitii acasa, iar programul meu ar fi :

100 flotari (50 normale si 50 pentru biceps)

100 crunches

100 genoflexiuni

+ Cateva tractiuni normale si negative

(Toate intr-o zi).

Iau pauza o zi de 2-3 ori pe saptamana.

Am scos sucul din alimentatie si incerc sa mananc sanatos.

Intrebarile mele sunt :

1. Este un program bun pentru varsta mea? Il fac de 2 3 saptamani fara probleme

2. Ar trebui sa mai adaug vreun exercitiu?

3. Aceste exercitii imi afecteaza cresterea in inaltime ( am ~ 1.70 )? Am vazut undeva ca genoflexiunile m-ar afecta? Daca da, imi puteti recomanda alte exercitii pentru picioare?

Multumesc anticipat!

9 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Flotari pentru biceps? DE CAND exista asa ceva?

Copil mic...

| VI3 a răspuns (pentru Cosmin86):

Există varianta pentru biceps, într-adevăr este greu de crezut, dar există și intră chiar foarte bine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru VI3):

Bicepsul lucreaza la miscari de tras (flexii, tractiuni, ramat), flotarile sunt miscari de impins.

Cine ti-a zis ca exista flotari pentru biceps, poti sa-i spui ca e complet CRETIN.

| AnastasiaK a răspuns:

0. Lumineaza-ne, te rog, care-s flotarile pentru biceps.

1. Bun in niciun caz nu e, dar prin comparatie cu a nu face nimic, e mai bine.

2. Ar trebui sa schimbi programup cu totul.

3. Nu-ti afecteaza cresterea, e doar un mit si oricum unul care se leagă de exercitiile cu greutati. Nu are nicio treaba cu genuflexiunile tale de acasa.

| I0nitFl0rin a răspuns (pentru AnastasiaK):

Salut, multumesc de raspuns, flotarile pentru biceps : https://youtu.be/9cfN_mSzsOM

Imi poti recomanda te rog un program mai bun?

| AnastasiaK a răspuns (pentru I0nitFl0rin):

Mda, mă gândeam că despre alea e vorba...mi se pare o modalitate mai bună de a-ți **** încheietura decât de a antrena bicepsul. Bine, doar pentru că nu-mi plac mie nu înseamnă ca nu trebuie să placă nimănui.

Nu am ce program să-ți recomand fără să știu ce scop ai tu (slăbire/masă musculară/forță/rezistență/etc). În orice caz, în majoritatea cazurilor ai nevoie de greutăți adăugate, exceptând cazul în care vrei să faci calisthenics, dar chiar și acolo, fără un echipament minim (bară de tracțiuni bănuiesc că ai, bare paralele ti-ar mai trebui) nu ai mare lucru de făcut. Poți să cauți variații mai grele ale exercițiilor pe care le faci deja. În fine, programe găsești pe net destule sau poți să revii cu o întrebare aici, dar când îți dai seama care e scopul tău.

| Osneros a răspuns:

1. Nu
2. Da
3. Nu

Alte întrebări?

| I0nitFl0rin a răspuns (pentru Osneros):

Multumesc pentru raspuns,
ce exercitii mi-ai putea recomanda?

| StefanFlorea a răspuns:

1Nu ramai mic, e doar un mit fara adevar
2 Cu programul ala nu cresti in masa musculara, e degeaba...
Muschii au nevoie de pauza, nu-i de ajuns cat ai tu pauza, trebuie o data pe saptamana sa lucrezi grupele, iar pentru masa musculara maxim 10 repetari chinuite, nu 50 sau 100, deci trebuie sa faci flotarile cu greutate in spate, si cand poti face peste 10 repetari cresti greutatea. Si la tine ce inseamna sa mananci sanatos? fara sucuri? Daca vrei sa pui masa musculara asigura-ti 2grame de proteine per kg corp, de exemplu daca ai 60 kg mananca 120 grame de proteine pe zi, apoi asigura-ti si destui carbohidranti, altfel coprul o sa-ti foloseasca proteinele pentru energie