| Robertmihai133 a întrebat:

Am 15 ani si sunt băiat și as avea nevoie de un set de exercitii care m-ar ajuta sa slăbesc 3-4 kilograme și să pun și puțină masa musculara

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

De la 18 gym - sala de fitness. Pana atunci 1h mers pe jos zilnic si 100 flotari daca reusesti. Sa ai 2 manere e mai usor altfel te dor incheieturiile

| siriusblack98 a răspuns:

De acum inainte voi inceta sa mai citesc raspunsurile altora la intrebarile din sport.Pur si simplu imi provoaca depresie. La aceasta categorie inainte sa ti se dea acces ar trebui un test. Cine nu stie bazele sportului sa nu poata intra. 10 Raspunsuri in primele 15 minute si toate varza de la oameni care au impresia ca flotari cat mai multe si antrenament dupa ureche de la toti vloggerii care afla de la altii la fel de ''profesionisti'' ca si ei = rezultate de moare lumea.
Ba frate, vrei sa slabesti? Atunci intri in deficit caloric si te apuci de cardio. Numai cu un ''set de exercitii care m-ar ajuta...'' nu faci nimic daca mananci mult si aiurea. Dupa ce ai slabit schimbi automat regimul cu unul bogat in proteine si te apuci de un tip de antrenament special conceput pentru dezvoltarea masei musculare. Treaba cu muschi pe sub grasime cu speranta ca in timp o dai jos e cu dus si intors si de regula nu obtii rezultatele dorite. 3-4kg oricum le dai jos in maxim 1 luna daca faci ce trebuie deci nu e mare scofala. Pentru slabit iti recomand alergare in sprint, alergare cu genunchii la piept, burpees, sparring la sacul de box si poti include si plank-ul care ajuta foarte mult la arderea caloriilor, iar abdomenul tau iti va multumi mai tarziu. Astea sunt super suficiente de 3 - maxim 4 ori pe saptamana. Iar pentru masa musculara discutam cu alta ocazie pentru ca acolo este mai complex. Oricum, o sa incepi cu full body prima luna cel putin inainte sa lucrezi pe grupe.

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

Nu există "sparring la sacul de box". Voiai să spui să lucreze la sac sau să lovească la sac. Cuvantul "sparring" e pentru altceva.

Aviz 'amatorilor' si celui care a pus intrebarea: mi-e prea lene (si mi se pare inutil) să iau la rând răspunsurile anterioare și să explic ce e greșit in ele (unele sunt cu totul). Aici am comentat că era doar o chestie minoră de terminologie care mi s-a părut aiurea, dar nu schimbă cu nimic ideea transmisă anyway. Asta ca să nu aplicați principiul "răspunsul X nu a fost contrazis, deci e bun" că nu e cazul.

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

Hello darkness my old friend... Mi-ai incheiat cariera pe TPU cu aceasta corectare.
Sirius's career: 2013-2020
Killer: AnastasiaK
Acum trebuie sa imi caut de lucru pe la categoriile Beauty&Fashion; Benzi desenate; Cauze nobile; Literatura sad

| AnastasiaK a răspuns (pentru siriusblack98):

Sau imi urmaresti fiecare raspuns pana gasesti si tu un "nod in papura" sa-ti iei revansa laughing

| siriusblack98 a răspuns (pentru AnastasiaK):

O sa ma iau si de o virgula pusa gresit rolling on the floor so take care young lady cuz' I have my eyes on you.

| AlexElektro1987 a răspuns:

Intra pe canalul de Youtube a celor de la Passion4Profession si acolo gasesti exercitii. Poti sa cauti exercitii pentru
biceps, triceps, antebrat, spate, umeri, coapse, gambe, abdomen.
Daca faci cel putin cate doua exerciții pentru fiecare grupa de muschi enumerata mai sus de 3-4 ori pe săptămână, in maxim o luna slabesti alea 3-4 kg si mai pui si niste masa musculara. Dar daca vrei sa se observe o diferenta notabilă, nu iti ajunge doar o luna de antranament + ca daca esti dispus sa cumperi niste proteine de tip whey, alea te-ar ajuta la dezvoltarea mai rapida a masei musculare.

| AlexElektro1987 a răspuns (pentru AlexElektro1987):

Si daca ai unde sa alergi cate 30 de minute in fiecare zi, te-ar ajuta si mai mult la slabit.

| Cosmin86 a răspuns (pentru AlexElektro1987):

Nu ai cum sa slabesti si sa pui masa musculara in acelasi timp.

Cand slabesti esti in DEFICIT caloric, cand pui masa musculara esti un SURPLUS caloric (ca doar nu pui muschi doar cu exercitii, asta e o aberatie de copii mici).

Nu ai cum sa fii si in surplus si in deficit, de-asta exista "perioada de masa musculara" si "perioada de definire".

| AlexElektro1987 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu trebuia sa evidentezi "surplus" si "deficit", ca stiu si eu ce inseamna. Daca mai citesti o data comentariul meu la intrebarea lui, o sa vezi ca in afara de exercitii, i-am recomandat si proteine de tip whey + ca el a spus ca vrea sa puna niste masa musculara si sa si slabeasca, nu sa ajunga ca Larry Wheels. Este normal ca nu poti dezvolta foarte mult masa musculara doar prin exercitii si ca, corpul are nevoie de proteine si de minerale, vitamine si grasimi esentiale pentru a dezvolta masa musculara si pentru a functiona optim, mai ales cand este vorba de efort fizic intens.
El poate foarte bine sa faca exercitii, in afara de exercitiile pe care le face, alimentatia lui sa se bazeze pe un deficit caloric + sa adauge proteine din alimentele pe care le consuma sau sa cumpere special proteine.

Asta este scopul sau daca a spus ca vrea sa slabeasca si sa aiba si masa musculara :
A te defini = a pierde din greutate, având ca scop eliminarea a cât mai mult țesut adipos și a păstra cât mai multă masă musculară.

El poate foarte bine sa fie intr-un deficit caloric, sa aduca un aport de proteine calculat la greutatea pe care o are, de preferat intre 1.0 si 1.2g/kilocorp si poate slabi si pastra sau chiar creste masa musculara in acelasi timp.
Cum am scris si mai sus, el vrea doar sa slabeasca cateva kg si sa puna si niste masa musculara, nu sa aiba bratul cat coapsa. De aceea si comentariul pe care i l-am dat la intrebarea sa nu a fost chiar atat de detaliat, pentru ca el vrea niste rezultate care se pot obtine usor.
Dar, apreciez ca mi-ai dat un raspuns la comentariul meu si nu doar ai aruncat un comentariu, cum au raspuns mai sus Anastasia si cu sirius ca toate comentariile sunt gresite, dar nu stau ei sa le contrazica, ei considerandu-se "the top of the top", dar nu i-au recomandat mai nimic baiatului.

"si poate slabi si pastra sau chiar creste masa musculara in acelasi timp", e IMPOSIBIL ANATOMIC sa slabesti si sa cresti masa musculara in acelasi timp, nu are legatura cu "sa aiba bratul cat coapsa".

Iar ca Larry Wheels nu ajunge nici daca mananca 30 de pulpe de pui pe zi timp de 10 ani, pentru aia e nevoie de injectii.

p.s.: cei 2 antreneaza sportivi de performanta, ca fapt divers.

p.p.s.: nu mai zi "proteine de tip whey", zi proteine din zer, care e logica sa scrii o parte din propozitie in engleza si o parte in romana? Mereu rom-gleza m-a zgariat pe creier. Ori zici "proteine din zer" ori zici "take some whey proteins" (whey = zer, in caz ca nu stiai)

| AlexElektro1987 a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu ma intereseaza ca antreneaza ei sportivi de performanță. De ce nu au dat baiatului un raspuns cum trebuie daca tot antreneaza sportivi de performanță si inseamna ca au si rezultate foarte bune si doar au criticat raspunsurile celorlalți?
Si nu este nici o rom-gleza, i-am spus asa ca sa stie cum sa caute si asa mi-a si rămas in vocabular cand mai vorbesc despre proteine de genul ( nu cred ca era o greseala atat de mare incat trebuia corectata neapărat ).
Asta zic si eu, el nu vrea sa aiba brațul cat coapsa, de aceea nu trebuie neapărat sa slăbească si dupa sa pună masa musculara.
Tu vrei sa spui ca daca tu ai o greutate de 100kg, 1.80 m si vrei sa si slabesti 10kg dar sa si dezvolti masă musculara ( dar nu in genul sa ai bratul cat coapsa, cum am zis si mai sus, doar sa mai dezvolte musculatura ), vrei sa spui ca nu reușești doar prin niste exerciții full body ( el fiind si la inceput ), deficit caloric si eventual niste whey?
Citeste aici : https://www.vice.com/......-same-time
( este un studiu, ) cum un incepator, care este supraponderal poate sa slabeasca si sa si dezvolte masa musculara. Iti mai repet o data, el vrea sa slabeasca niste kg si sa dezvolte niste masa musculara, nu sa castige Mr.
Olympia. Cum scrie si in acel studiu ca un incepator, mai ales supraponderal dezvolta masa musculara si scade si in greutate si mai sunt multe alte studii care confirma ce am spus eu.

Asta cu "slabit si masa musculara in acelasi timp cand esti incepator" probabil depinde si de genetic, dupa cum scrie chiar in articol "Not everyone can do it".

| MValentin a răspuns:

O sa slăbesti foarte usor 3-4 kilograme, tot ce trebuie sa faci este sa elimini faina uleiul zahărul(inlocuiesti cu indulcitor)
Mananci pe zi pana in 1800 calorii si apoi încerci sa faci exercitile lui Chole Ting pentru tonifiere iti alegi tu acolo ce doresti, daca nu ai multe exerciții prin aplicații de exemplu
Scrii pe google: home workout apk si dai pe prima varianta de la apk pure, bafta!
App incerc si eu din nou regim asa fara zahar faina ulei si mananc pana in 1500-1600 calorii+ activitate moderată si uneori exercitii pe seara si in 4 zile am slabit de la 77.5 la 74.6.
Ia un aport in plus de proteine si apa si ceai pentru slabit natural ce te ajuta sa elimini apa si totul va merge ca pe roate (va merge si fara ceai sau aport special de proteine, e de ajuns sa manânci carne)

| Pantagruel a răspuns:

Incearca flotari, tractiuni (daca nu poti, sari pe bara si lasa-te incet jos) si genuflexiuni pentru inceput. 20-30 de minute de exercitii din fiecare exercitiu, facute separat si repetate o data la 3-4 zile sau cand simti ca nu mai ai febra musculara. Intre serii poti avea si 2-3 minute pauza.
Cand simti ca ai avansat adauga greutati ( un rucsac cu carti de exemplu).

Cauta tutoriale pentru tipuri de flotari si tractiuni.
Renunta la gogosi, paste, paine(cat se poate), dulciuri, cereale cu mult zahar, cartofi si la mancat din doua in doua ore.
Mananca oua, carne, peste, branzeturi, legume verzi, fructe de padure, avocado, ovaz, citrice, supe, ciorbe.

Dormi bine si bea apa (2.5 L minim pe zi)

In mare asta ar fi un inceput.
Succes!