Nu afecteaza cresterea tot la 16 ani am inceput si eu numai ca eu aveam 170 cm si 84 kg. Acum la 17 ani am 175cm si 72 kg mai trebuie sa ma definesc putin.In legatura cu creatina poti sa iei dupa 2 saptamani, 5 zile faza de incarcare in care trebuie sa iei 20 g pe zi in mai multe seri dupa aia iei 5 g, nu exagera ia 2 luni si dupa aia ia o pauza.Bafta.
Salut, da, poti sa te apuci de sala, dar cum vad ca esti neexperimentat, ar trebui sa faci o luna 2 -3 sala fara proteine creatina etc ca sa inveti mersul. intra pe getfit.ro culturism.ro topculturism.ro si citeste si iar citeste despre programe de antrenament, miscarile, greutatile etc. Daca vrei sa iei creatina, Nu o sa-ti afecteze inaltimea, ba din contra ai sanse sa cresti dar trebuie sa iei o doza de 20 g nu 5 grame cum este normal.
Tu ce inaltime ai? Ai mai crescut de cand faci sala si de cand iei creatina? Si ai parinti inalti?
Am 1,79, nu am luat mult timp creatina decat o saptamana, imi dadea prea multa energie, nu puteam sa dorm, mi se umflase muschii intr-adevar de la biceps numarul 32 la 35 dar ma ingrasasem vreo 5-6 kg. nu am parintii foarte inalti, mama are in 1, 65 cred si tata tot asa.
Întreabă un doctor, nu cred că este bun pentru vârsta ta. Și poți să faci sală
Buna! Eu zic vreo 3 luni sa faci fara creatina. Sala afecteaza cresterea doar atunci cand ridici mai mult decat greutatea corpului tau.
Daca nu ti s-a oprit cresterea iti poti afecta coloana adica te poti cocosa sau sa ai probleme cu inelele dar daca s-a oprit cresterea poti incepe cu sala
Deci sa inteleg ca voi mai creste chiar daca voi face sala si voi lua creatina? nu ma va afecta cu nimic atata timp cat nu ridic mai mult decat trebuie?
Acasa fac oricum flotar, abdomene, gantere in brat am 33cm. si as vrea sa mai maresc.
Gabriel_Şandru_1990 întreabă: