| UnNumeCiudat a întrebat:

Am 16 ani, 1, 70 m, daca fac flotari cu greutate in spate imi opreste cresterea?

11 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Faci flotari, baiatule.Nu genuflexiuni.Este cu totul altceva.Nu iti opreste cresterea.Sau nu cunosti diferenta intre ele?

| Chamberlin a răspuns:

Nu.

| Catacata7799 a răspuns:

Nu cred ca iti poate opri cresterea, cresterea in inaltime depinde de fiecare, de ex eu am 14 ani si 1, 80

| GumaTurbo a răspuns:

Si eu am avut aceiasi problema pe la 16 ani am avut 1, 72 laughing ceva in gen acu am 20 ani si am 1, 85 inaltime, de regula sala te opreste din crestere unele exerciti mrgi al sala si intreaba un instructor.

| Cosmin86 a răspuns (pentru GumaTurbo):

"de regula sala te opreste din crestere", de unde scoateti ma toti tampenia asta?

| AntrenorFitness a răspuns (pentru Cosmin86):

Cosmin, cred ca am raspuns la peste 50 de pustani la intrebarea cu cresterea in inaltime. M-am saturat sa le explic ca e determinata genetic si nu este influentata de sala. laughing
Asta e, mitul e mit! Din mosi stramosi umbla vorba ca sala te opreste din crestere laughing e greu, n-ai ce face.

| JohnnyBi a răspuns (pentru AntrenorFitness):

Si sunt cazuri in care se intampla. nu este un mit, este o realitate ce difera de mai multi factori. daca stai mult timp cu presiune mare pe coloana, vertebrele se taseaza si pot incetini cresterea lor. corpul in inaltime creste prin fiecare vertebra crescand in sinea ei, si daca sunt tasate POT influenta cresterea. adica exista sansa aia de 5% ca atunci cand tragi mult pe coloana, aceasta sa inceteze din crestere. geneticul influenteaza cresterea, dar daca iei 2 frati de ex (sa zicem gemeni, ca geneticul o sa ii faca sa creasca la fel de mult) si il pui pe unul sa faca fitness si pe altul power lifting, de la 15-20 de ani sunt sanse ca, avand acelasi genetic, cel care pune presiune mare si constanta pe coloana sa iasa in final cu 3-5 cm mai mic in inaltime. diferenta este foarte mica, se poate intampla, se poate sa nu, dar nu este un mit. e doar ghinion laughing

| AntrenorFitness a răspuns (pentru JohnnyBi):

Diferenta aceasta, mica, o poti observa si pe parcursul unei zile. Tasarea vertebrelor se intampla zi de zi. Dimineata suntem mai inalti, dupa o noapte de odihna si relaxare. Diferenta o fac oasele lungi (femurul, tibia, peroneul, humerus, radius si cubitus), care au la capetele lor niste placi cartilaginoase de crestere numite epifize, care sunt responsabile pentru cresterea in inaltime. Explozia in inaltime in timpul si dupa pubertate este intalnita atat la fete cat si la baieti. Cei trei-patru ani sunt critici pentru atingerea inaltimii finale. In timpul acestei faze tinerii trebuie sa urmeze diete sanatoase, sa faca exercitii si sa doarma suficient. Cu ajutorul acestor metode orice persoana ar putea sa creasca ceva mai inalta decat in cazul in care ar actiona doar mostenirea genetica. Se recomanda exercitii care sa stimuleze cresterea, cum sunt spre exemplu si alergarile de viteza care stimuleaza un anumit hormon de crestere care contribuie la cresterea in inaltime. Mai putem pomenii de stretching, care se preteaza excelent cu antrenamentele de fitness, atarnarea care in combinatie cu forta gravitationala ne poate ajuta si restul sporturilor contribuie mai mult sau mai putin.

| florynmondialul a răspuns (pentru GumaTurbo):

Sala nu opreste nici o crestere! confunzi sala cu powerlifting care are anumite efecte asupra cresteri!

| florynmondialul a răspuns (pentru GumaTurbo):

Sala nu opreste nici o crestere! la flotari nu se intampla nimic si la scoala te pune profesorul sa faci flotari!

| robi5573 a răspuns:

Nu ti se opreste gresterea doar daca ridigi reutate peste cap ti se opreste cresterea