| JohnBanană5 a întrebat:

Salut, am 16 ani, 1, 71 si 61-62 de kilograme. Fac sport de performanță si mă gândeam sa folosesc ceva pentru a crește în masă musculară pana la 65-66 de kilograme.
Nu fumez, nu beau, am un regim de viață in mare parte sănătos (am mai mult de 3 mese pe zi, la ore fixe, exista carne, legume, fructe). Ce imi recomandați si daca imi puteți explica in detaliu? Mulțumesc frumos!

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Mananci cam putin si ai putine proteine. Dimineata mai baga niste oua, carne, unt. La pranz ai nevoie de carbohidrati, lasa legumele fierte si inlocuieste-le cu cartofi/orez/paste, ca si garnitura.

La fel si seara, scoate salatele si baga carbohidrati.

Tu acum ai o alimentatie pentru definire, NU pentru masa musculara, uite ce mananc eu pentru masa (ca exemplu):

- dimineata: 3 oua, muschi afumat, 3 felii de paine integrala, unt, masline
- ora 11: 2-3 banane
- ora 13: piept de pui/curcan + cartofi copti
- ora 16: piept de pui/curcan + orez bun
- ora 18: nuci/migdale/caju
- ora 21: peste (sau tot curcan) + orez bun
- ora 22-23: 4 iaurturi (asta depinde, masa asta n-o iau mereu)

Am zis doar ca exemplu, de multe ori consum vita in loc de curcan sau vitel, rata, gasca, chiar si vanat. Rotesc mereu sursele de proteina.

2 răspunsuri:
| Cosmin86 a răspuns:

Zi concret ce mananci intr-o zi, ca sa vad unde poti imbunatati.

| JohnBanană5 explică (pentru Cosmin86):

Depinde... De ex dimineața mănânc fulgi de ovăz cu lapte
Un fruct cam după o ora doua
La prânz depinde de zi dar in general supe cu multe legume, carne de pui sau cărnuri fierte si prăjite puțin, mâncăruri doar cu legume fierte
Dupa iar o gustare
Si seara... pește prăjit, salate, făinoase cam astea in principal

| Cosmin86 a răspuns (pentru JohnBanană5):

Mananci cam putin si ai putine proteine. Dimineata mai baga niste oua, carne, unt. La pranz ai nevoie de carbohidrati, lasa legumele fierte si inlocuieste-le cu cartofi/orez/paste, ca si garnitura.

La fel si seara, scoate salatele si baga carbohidrati.

Tu acum ai o alimentatie pentru definire, NU pentru masa musculara, uite ce mananc eu pentru masa (ca exemplu):

- dimineata: 3 oua, muschi afumat, 3 felii de paine integrala, unt, masline
- ora 11: 2-3 banane
- ora 13: piept de pui/curcan + cartofi copti
- ora 16: piept de pui/curcan + orez bun
- ora 18: nuci/migdale/caju
- ora 21: peste (sau tot curcan) + orez bun
- ora 22-23: 4 iaurturi (asta depinde, masa asta n-o iau mereu)

Am zis doar ca exemplu, de multe ori consum vita in loc de curcan sau vitel, rata, gasca, chiar si vanat. Rotesc mereu sursele de proteina.