| georgel09 a întrebat:

Salut.am 16 ani, 1, 76m inaltime, 54kg sunt ectomorf dar nu extrem pentru ca am forme(biceps,patratele, triceps)Si cam de vreun an doar la greutatea asta ma mentin, oricat as manca nu ma ingras.intrebarea mea este ca daca as merge la sala as mai lua in greutate sau in muschi? dau funda;-)

Răspuns Câştigător
| JohnnyBi a răspuns:

Ok, esti slab NU ECTOMORF. ca nu stii sa mananci, este necunostinta, nu tip morfic deficitar.
patratelele la oameni slabi sunt ca sanii la femei grase, adica vin in pachet din oficiu happy.
cu astea puse la punct hai sa te ajut:
-nu mananci CAT trebuie, nu ca nu iei in greutate. ia baga tu 6 mese pe zi, din care 2 sa contina 200g carne + 200g garnitura, micul dejun 100g cereale integrale + 200ml lapte + 1 banana, si alte 2 mese continand macar 200g lactate + 2-3 fructe + nuci, si macar 1 shake continand carbo (gen serious mass). si vino tu dupa 2 luni si zi-mi ca dupa toate astea nu te ingrasi.
-te duci la sala DUPA ce ai un plan alimentar bine pus la punct, somn bine pus la punct. aici iti faci un plan de antrenament pe care il respecti cu strictete, munca multa.
-mie sala imi face pofta de masa, efortul consuma nutrienti, deci da, o sa ai pofta de masa daca efortul depus este mare
-da, daca te duci la sala, normal, o sa cresti in masa musculara.
alte nedumeriri mai ai?

6 răspunsuri:
| georgel09 explică:

JohnnyBi 6 mese pe zi? cu de abia de mananc 3, acuma am sa ma pun mai serios.dar app daca tot nu iau in grasime si as merge la sala as putea sa mananc si gras?

| georgel09 explică:

Clodis02 20 de ani si 58 de kg omg! si asa-i cum zici tu putem manca cat unu de 80 :-))

| georgel09 explică:

Dar problema cu alimentatia ii ca is la scl de dimineata si nah is cls a 10 iar dupa ce vin de la scl de mai mananc de vreo 2 ori si gata, oricum eu stau cu bunici si nah ei gatesc mai mult numa mancaruri de alea cum ar fi sarmale ciorba etc

| Tin a răspuns:

Dupa 25 ani o sa iei in greutate.

| clodis02 a răspuns:

Salut.Cand eram la 16 ani aveam aceeasi inaltime si greutate ca si tine.Sunt tot ectomorf.Am facut sala vreo 3 luni si pot spune ca se vedea o diferenta in zonele lucrate.Dar daca nu te tii revii la normal.In greutate nu te astepta sa iei foarte mult(maxim 60). Acum am 20 de ani si am 58 kg.Deci noi ectomorfii pe aici ne situam orice am face.Cu toate ca-i posibil sa sune amuzant, pot spune ca mananc mai bine decat o persoana de 80 de kg.Incredibil nu-i asa? Depinde de organism.

| Cosmin86 a răspuns (pentru clodis02):

"pot spune ca mananc mai bine decat o persoana de 80 de kg", serios?

ia zi, ce-ai mancat ieri spre exemplu? ca am o presimtire ca nici tu nu stii sa mananci pentru muschi