| User61 a întrebat:

Salut.Am 16 ani, fac sport de 3 ori pe saptamana(greutati), inainte faceam 7/7, ok, treaba e ca mi se vad pe piept niste vene mici si mov/rosiatice/albastrui, ceva de genu asta in special pe umeri. Care poate sa fie cauza? Pe yt am auzit la AngelFitness da e de la piele, ca s-a intins de la efort, si ca remediu sa spun ca ar fi ok sa ma ung cu ulei de masline. Voi ce ziceti? Vi s-a intamplat?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Din cauza efortului mare ti s-a crapat pielea si ti-au aparut VERGETURILE.
Acum sunt rostiatice, dar in timp se vor face albe si vor fii mai putin vizibile.
Vergeturile apar in general la toti oamenii grasi, sau persoanale care au luat in greutate rapid, iar pielea s-a crapat.
O piele crapata, nu se mai lipeste la loc si nu exista tratament sa o repare, dar se pot prevenii aparitia mai multor vergeturi, prin masaje cu ulei sau creme hidratante.
Singura solutie de indepartare a vergeturilor, ramane operatie estetica cu laser.

1 răspuns:
| Cosmin86 a răspuns:

Te hidratezi suficient? Hidratarea previne (intr-o oarecare masura) vergeturile.

Ce antrenament ai concret? Dar alimentatie? Cate grame de proteine si carbohidrati consumi zilnic?