| PuFiLiCi98 a întrebat:

Am 16 ani, m-am apucat de sala acum cateva zile (am mai facut 2 luni acum 1 an). Ce trebuie sa mananc si ce reguli trebuie sa respect pentru ca masa musculara sa creasca cat mai repede? Si in cat timp va creste?

Răspuns Câştigător
| Fuftdtdtfgyff a răspuns:

Salut.Eu m-am apucat de o luna jumatate si mananc de dimineata cereale SANOVITA, la pranz fructe si seara piept de pui cu salata de varza.Sa nu mananci dupa sala, cam 2 ore ar trebui sa stai.Muschiul o sa se mareasca dar forta o capeti in timp.Sa nu te fortezi foarte tare mai bine faci mai multe repetari cu mai putin decat sa pui mult si sa obosesti repede.Cu ce greutati lucrezi la aparate?

| PuFiLiCi98 explică (pentru Fuftdtdtfgyff):

Depinde de aparat...

| NDC12 a răspuns (pentru Fuftdtdtfgyff):

Pustiule, imi cer scuze daca te dezamagesc dar hai sa-ti demonstrez ca tot ce faci tu in acest sport e gresit.

1.Corpul dupa sala, maxim o ora are nevoie de carbohidrati+proteine, daca tu nu mananci spune-mi si mie cum ii dai asta?
2."Nu forta, mai bine faci repetari multe si cu greutati putine", vrei muschi sau vrei sa dormi pe tine la sala? Repetari multe si greutati mici nu inseamna muschi, pentru masa musculara greutate mare si maxim 10-12 repetari/serie.

3.Un iaurt dimineata si seara niste cartofi si putina carne, cu asta vrei sa pui muschi? Si la pranz fructe? Renunta.

| NDC12 a răspuns (pentru PuFiLiCi98):

Nu asculta ce ti-a spus baiatul ala pentru ca nu stie prea multe, in fine, daca o sa vrea, o sa invete, nimeni nu s-a nascut invata.

Ideea e ca trebuie sa ai cel putin 4-5 mese/ zi, gasesti pe net o gramada de idei, trebuie doar sa cauti "Ce mananc cand fac sala" si iti apar 100000 de rezultate, doar sa stii ca nu chiar tot ce scrie pe net e adevarat.

Nu am cum sa iti spun eu in cat timp o sa apara rezultatele, nici macar un sportiv de performanta, un antrenor, sau un nutritionist nu iti poate spune asta, asta depinde doar de tine, cum mananci, cum este antrenamentul tau si cat de mult iti doresti sa cresti.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Fuftdtdtfgyff):

Serios? Sa stea 2 ore dupa sala fara sa manance, cand atunci e CEA MAI IMPORTANTA MASA?

Esti doar un COPIL MIC care isi da si el cu parerea, nu?

5 răspunsuri:
| thegame12 a răspuns:

Salut,deci:alegi o greutate cu care poti face maxim 12 repetari si faci la fiecare exercitiu maxim 4 serii, cand simti ca poti sa faci mai mult de 12 maresti greutatea
mananci 3 mese principale si antrenamentul sa fie intre ele, suplimente poti sa iei vitamine si creatina.SUCCES!