| ivasucalex a întrebat:

Salut, am 16 ani si acum 1 an mergeam la sala, am facut 3 luni si mi-au placut rezultatele, m-am lasat si nu am mai facut deloc de 6 luni si iar ma simt slab si fara forta. Eu practic si Taekwon-do care ma incurca la cresterea in masa musculara din cauza ca dau jos la antrenamentele de taekwon-do. Ar fi bine sa iau proteine suplimentare si sa ma apuc din nou de sala?

Am 1.80, 16 ani, 63 kg, vegetarian

11 răspunsuri:
| baru a răspuns:

Daca esti A.Martiale, nu ai nevoie de masa. Ai nevoie de fibrare si viteza. Nu poti face sport doar cu fasole si cartofi. Ai nevoie de proteina monohidrata, amino, vitamine. Daca vei incerca sa mergi pe prafuri anabolizante etc. nu esti sportiv. Oss!

| ivasucalex explică (pentru baru):

Nu e chestia ca nu vreau sa mananc carne, nu pot, nu imi place. Nu cred ca poti spune ca nu sunt sportiv si nu ma laud dar sunt in lotul romaniei am cateva medalii europene, mondiale, oricum mersi de sfaturi

| Cosmin86 a răspuns (pentru baru):

De ce nu esti sportiv daca mergi pe "prafuri"? Si de ce le pui in aceeasi enumerare cu anabolizantele, cand sunt lucruri COMPLET DIFERITE?

Tinand cont ca esti practicant de arte martiale, nu ma asteptam sa le pui in aceeasi enumerare...

| baru a răspuns (pentru Cosmin86):

Era pentru nivelul tau...alege ce.ti place, ceea ce este bun pentru tine! Sa nu uit....Nu subestima niciodata adversarul! Daca erai asa cum te lauzi ca esti, purtam o alta discutie cu tine si la alt nivel.

| Cosmin86 a răspuns (pentru baru):

Stai ca nu inteleg, cum ma laud ca sunt?

p.s.: nu eu am pus intrebarea.

| Cosmin86 a răspuns:

Si calugarii shaolini sunt vegetarieni, asta e irelevant.

Fa sala si baga suplimente cu proteine sau creatina.

p.s.: la sala fa antrenament exploziv si de forta (maxim 3-5 repetari pe serie) si exercitii care implica multe grupe musculare (indreptari, genuflexiuni cu greutate, tractiuni la bara cu discuri legate de tine, flotari la paralele, mersul fermierului, etc.).

| MihaiNicu23 a răspuns:

Da cam asta e cand renunti la sala, nu te mai simti asa puternic, du-te la sala din nou si te vei simti iar puternic.

| siriusblack98 a răspuns:

Sunt cativa bodybuilderi vegetarieni deci nu asta ar reprezenta un impediment crucial. Poti incepe sa iei proteine si sa te reapuci de sala.Totusi,din cauza ca mai faci si acest sport cresterea in masa o sa iti fie incetinita drastic.Desigur te poti axa pe exercitii pentru forta dar o sa ramai tot ''skinny''. Incearca macar sa programezi antrenamentul la sala in zile diferite fata de antrenamentul tau obisnuit.Pentru ca ai nevoie si de odihna pentru rezultate.

| siriusblack98 a răspuns:

Ah am uitat sa iti zic ceva ca sugestie, de ce nu mergi pe varianta de calisthenics in loc de antrenamentul cu greutati? Adica tu ca practicant al artelor martiale ai avea mai repede nevoie de fibra, viteza si forta ca Bruce Lee decat de corpul lui Arnold.Plus ca la calisthenics rezultatele apar mai repede ca la antrenamentul cu greutati.Este testat si dovedit de mai multi amatori ai sportului.

| Tovarasul a răspuns:

Mai esti si vegetarina la varsta de 16 ani? nu ai ce sa faci sincer, proteina e totul cand vine vorba de masa musculara. normal ca dupa 6 luni te simti slab. cam cate kg ai tu ridic eu la piept

| ivasucalex explică (pentru Tovarasul):

Nu mananc carne de la 2 ani nu m-am trezit eu ca nu vreau sa mananc, pur si simplu nu imi place carnea nici nu am incercat de multi ani. Si am cerut un sfat nu te-am intrebat cat ridici.