| Neoq a întrebat:

. Am 16 ani si am 1.66 si 47 kg si vreau serios sa ma apuc sa fac masa musculara. Ar fi buna ideea de a cumpara proteine?

23 răspunsuri:
| RobertMoon a răspuns:

Ar fi buna daca ai merge si la sala nu cresti din ele daca nu faci mai nimic. Ce ti-as recomanda tie ar fi Naposim.

| Neoq explică (pentru RobertMoon):

Pai da o sa lucrez iti dai seama ca nu le cumpar ca sa ma uit la TV si sa ma joc pe PC.

| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns (pentru RobertMoon):

Pe bune? Naposim? La 16 ani vrei sa bagi steroizi in el?

| Cosmin86 a răspuns (pentru RobertMoon):

Naposim? Unui copil de 16 ani?

Cel mai ieftin si cel mai prost steroid, sa ia la 16 ani?

| RobertMoon a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu e chiar asa cum se crede cunosc multe cazuri. Mai ales ca acum ceva timp naposim se folosea bolnavilor sau celor care doreau crestere de masa musulara la recomandarea unui medic. Singura chestie ciudata pe care am intampinat-o a fost ca am dat unui prieten Naposim, iar acum zice ca are sperma ca apa si impotenta partiala laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru RobertMoon):

Mda, ca sa vezi.

Oricum, trebuie sa fi redus mintal sa iei naposim.

Daca vrei neaparat sa te dopezi, atunci dupa 10 ani de sala, bagi steroizi injectabili, hgh si altele.

| RobertMoon a răspuns:

Cumpara-ti gainer sau Naposim.

Din cate am auzit Naposim nu face mare lucru, iar gainer nici el nu e mai stralucit happy

| RobertMoon a răspuns:

Si proteinele ce fac? Alea ti le iei din mancare iti trebuie ceva ce nu se gaseste in mancare gen Creatina, Glutamina etc.

Creatina nu e prea buna deoarece retine din apa nu face altceva.

| SiLaS a răspuns:

Tu la varsta ta nu ai voie proteine, este de ajuns un antrenament corect si o alimentatie corespunzatoare, apropo, cate fripturi mananci pe zi de cantaresti cat o gantera?

| 0Andrew0 a răspuns:

Mai bine iei proteine dupa 3-5 luni de sala(fara pauza). Pentru ca oricum cresti repede in masa in primele luni.

| Opincaru_Alexandru_1988 a răspuns:

Uite, intra aici si selecteaza ce urmaresti:
http://www.megaproteine.ro/antrenamente-si-nutritie.html
Cat despre supliment ia un gainer( contine proteina, creatina, arginina, BCAA, glutamina etc). Pentru incepator ai putea opta pentru GFX8 de la pronutrition dar daca iti permiti poti lua de la Dymatize sau Optimum Nutrition. Dar alimentatia e pe primul loc, nu o neglija.

| florin96ak47 a răspuns:

Tu abia daca mananci ceva si vrei sa cumperi proteine? -_-

| Ciobanu_Andrey_1994 a răspuns:

Nu mai manca seara și fa sport în rest poți manca ori ce la mine a mers

| Cosmin86 a răspuns (pentru Ciobanu_Andrey_1994):

Alt copil mic... cum ma sa nu manance seara? Cand faci masa musculara, mananci si de 2-3 ori seara. Mananci cat o familie intreaga.

Mai documenteaza-te copil firav, inainte sa-ti dai cu parerea.

| CristiMC a răspuns (pentru Cosmin86):

Seara sunt bune lactatele deoarece contine caseina si se digera greu.happy

| SinisterStrange a răspuns:

Ari fi bine sa te duci la sala si sa iti regulezi tu exercitiile pe care vrei sa le pui in practica, fa-ti singur un program, cat despre alimentatie nu trebuie sa consumi grasimi, in special dulciuri, mananca 3 mese pe zi continand multi carbohidrati si proteine, si bea multa apa, daca respecti cerintele mele, uita-te acum in oglina si mai uita-te dupa 2 luni, ai sa vezi mare diferentawinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru SinisterStrange):

Cerintele tale de copil mic si firav...

CUM NAIBA sa manance 3 mese pe zi? Vrei sa spui 5-6, chiar 7.

Cand pui muschi seriosi mananci intr-una, inclusiv grasimi.

Si muschii se fac in ANI DE ZILE, nu in 2 luni.

Copii mici si fiiravi, dau ei "cerinte"!

| Iamnitchi20 a răspuns:

Vrei sa castigi bani online?! Acesta este raspunsul.
http://payfunda.biz/cashlink/?share=Tom