E un supliment sigur, eu iau 5g pe zi și de-a lungul timpului am băut cutii de creatină de la creatina simpla de la Universal, Muscletech, Biotech până la mixuri de creatina cu arome gen Muscletech hyper build și n-am avut efecte secundare și nicio problemă, mai bine ia-te după cei care au consumat decât după cei care zic că nu e buna și habar n-au de ce. Creatina se găsește și în carne, dar daca nu consumi suficientă ceea ce e cam greu, trebuie să mănânci o cantitate foarte mare ca să obții 3-5g. Singurele efecte adverse pe care le-am avut eu de-a lungul timpului de la suplimente au fost greața din cauza aromelor scârboase de la gainere sau unele whey-uri și izolate proteice, nu din alta cauză, așa că ia liniștit.
Doar cu 3 grame pe zi esti ok.
Carnea rosie contine creatina, chiar si unii pesti (in special heringul).
Nu are absolut nici un efect advers, dar nici unul miraculos de benefic daca antrenamentul, mancarea si odihna nu sunt in balanta.
Eu din foarte multe surse am inteles ca, creatina e cel mai sigur si cel mai testat supliment, dar totusi nu stiu ce sa fac...
Eu doar mi-am exprimat o parere. Din punct de vedere stiintific, nu e problema. Efectele administrarii pe o perioada mai indelungata a creatinei nu sunt inca bine cunoscute. Dr. Paul Greenhaff, unul dintre cei mai importanti cercetatori care se ocupa cu studiul creatinei, sugereaza ca administrarea a doua grame de creatina pe zi mentine depozitele de creatina in perioada de masa, "nu cu mult mai eficient decat o face cantitatea de creatina ce se gaseste in dieta unui consumator de carne".
Georgianabb întreabă: