| Adrick a întrebat:

Salut am 16 ani.si miine am prima zi de antrenament la sala de forta (Fiare)
cine poate sa-mi spuna cum este acolo, obosesti prima zi?, si este posibil sa progresez daca ma voi antrena odata in saptamana? happy fundoi mare mare
eu sunt cam slabut am 1.80 si 63 kg!

Răspuns Câştigător
| Eduard a răspuns:

Salut, te voi ajuta eu cu niste sfaturi daca vrei, dar in principiu pentru rezultate bune si pentru a intelege acest mecanism, chiar stil de viata te rog citeste aici : http://www.getfit.ro/

In principiu, depinde cat lucrezi si cum lucrezi, vor fi si reactii ale corpului tau. Da, in principiu dupa un antrenament de intensitate medie, vei simti a doua zi o febra musculara destul de puternica, insa nu e durere, ba chiar e o senzatie placuta.
Trebuie insa sa iei atitudine fata de senzatia de oboseala si muschi 'pompati'.
Va trebui sa te antrenezi intr-un mod specific, fiindca esti ectomorf, citeste pe site mai multe despre acest tip somatic, nu trebuie sa lucrezi mai mult de o ora si nu mai multa de o grupa de muschi (maxim doua dupa o perioada). Trebuie sa te alimentezi corect (multe proteine daca vrei sa iei in greutate), trebuie sa te odihnesti destul ca sa fi in forma si sa mananci suficienti carbohidrati, deoarece ectomorfii ard foarte mult (inclusiv proteine si deci muschi pauza.
Odata in saptamana nu, prea putin probabil. Macar de trei ori pe saptamana, eu prefer sa antrenez o grupa de muschi pe zi asta inseamna 5 zile + 2 pauza (daca exclud picioarele). Alergat (jogging) si cam tot ceea ce inseamna aerobic, trebuie evitat.
Documenteaza-te bine si vezi cum te antrenezi sa nu te accidentezi sau sa-ti tasezi oasele. Daca vrei sa lucrezi, lucreaza serios si vei avea rezultate intr-o jumatate de an destul de vizibile, daca mai iei si niste suplimente si esti ambitios.

Bafta!

1 răspuns:
| Ioanaa28 a răspuns:

Este normal sa obosesti din prima zi... si nu stiu daca este posibil sa progresezi 1 data pe saptamana straight face