1. Sacul de box - parerea mea este ca cel mai bun este cel cu prindere in tavan. Insă unul d-ăsta începe ca preț de pe la 600 de lei parcă (și nu-mi amintesc daca sistemul de prindere e inclus sau e separat). Daca vrei sa dai si picioare, recomandat ar fi sa fie unul mai lung si mai greu (aprox 1.8m si 50kg).
Nu e nimic special de făcut pentru îngrijire și, având în vedere că îl iei pentru uz personal, e puțin probabil să ajungi să-l schimbi (asta dacă îl ții în interior, nu am habar cât rezistă dacă-l pui afară în soare/ploaie/etc).
Sacul îl pui unde ai loc. Și nu, nu contează suprafața, dar dacă e prea dură, o să ajungi să faci răni în tălpi, mai ales că pivotezi la lovituri.
2. Mănușile de box - aici nu e mare filosofie. Personal perefer Twins, dar cum bănuiesc că nu vrei să dai de la 600 de lei în sus pe o pereche, îți pot spune că nu am văzut mănuși proaste până acum (aici vorbesc de branduri gen Venum, Everlast, Armura, etc, nu mănuși cumpărate din Jumbo sau cine știe ce, ca să nu fie confuzii). Unele oferă un grad mai ridicat de protecție, dar când dai la sac nu prea te interesează aspectul ăsta atât de mult. Deci ia ce îți place.
De ținut...nu știu cât o să te țină. Pe mine o pereche de mănuși mă ține aproximativ 150 de antrenamente (dar am avut și care mi s-au stricat după o lună și care sunt bune după 2 ani, fără să fie diferite la nivel calitativ, ci pur și simplu a fost ghinion/noroc la antrenament). Deci contează și cum te antrenezi. Ție, la sac, nu ți se aplică aceleași calcule. Ar trebui să te țină mai mult.
Pentru îngrijire: folosești mereu bandaje, le pui într-un loc aerisit după folosire astfel încât să se poată usca.
3. Bandaje - să fie din bumbac elastic (deși cred că nu există altfel). Recomandabil să aibă 4m sau mai mult. Personal prefer de la Venum.
În principiu, te țin ani (dacă n-ai ghinion să se strice ariciul), dar cu timpul devin mai dure și mai puțin elastice. Eu le schimb când simt nevoia. Cât despre îngrijire: le speli la mașină, atât.
Mulțumesc!
Btw, cum aleg (OZ, ounces) nu stiu cum li se spune in română, aș prefera 10 dar nu stiu, 12, 14, 16? Si marimea mănușilor la fel, n am maini mari si nu le am "trecute prin război" sa zicem, am maini de pianist.
Nu e diferență majoră ca mărime, aia ține mai mult de greutatea mănușilor. La antrenamente sportivii folosesc în general cât mai mari (14 sau 16) pentru o protecție mai bună și pentru că, folosind mai grele, le va fi mai ușor apoi cu cele de 10 care se folosesc în meciuri.
Eu as sugera sa iei de 10 cum ai zis ca le preferi.
????
Am pus un emoji si arata semne de întrebare lol, mulțumesc voiam sa spun prin emoji