anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut.Am 17 ani, 1.73m si 70 kg si sunt corpolent.Am inceput sa fac exercitii pentru partea superioara a corpului.Pentru abdoment 75 de repetiti iar pentru mushii pieptului si muschii bratelor fac tractiuni flotari si alte exercitii in total cam 50 de repetitii si fac 3 serii de fiecare si incer sa evit grasimile,dulciuri etc,iar in timpul liber pratict diferite sporturi(fotbal,tenis etc). Cand se vor vedea ceva diferente,aici ma refer cand voi avea un abdomen mai definit, cand voi incepe sa slabesc?

Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Da, deci, abdomenul e facut din aceleasi celule msuculare ca ceilalti muschi, EXACT aceleasi celule, deci trebuie lucrat la fel. Are si el nevoie de 48 de ore de odihna dupa un antrenament, in perioada aia se dezvolta, altfel il supra-antrenezi.

Eu recomand asa, de 2 ori / saptamana :
- abdomene clasice, 4 serii
- crunch, 4 serii
- ridicari de picioare (pentru zona inferioara ) : 4 serii

La fiecare serie faci 20 de repetari, cand poti mai multe, adaugi o greutate ( spre ex. la abdomene pui un disc pe piept sau la ceafa, pe care il maresti ulterior ).

Pauze de 90-120 de secunde maxim intre serii, asa obtii pompare maxima.

Si e tot ce-ti trebuie ca sa dezvolti muschii abdomanli.

Daca vrei definire, adica sa se vada patratelele sau sa ai abdomenul plat, asta tine de dieta, NU de exercitii.

"abs are made in the kitchen"

Uite ce parere au profesionistii :
http://hunkbody.ro/10-secrete-pentru-un-abdomen-6-pack-patratele/

9 răspunsuri:
| anonimbrasov8 a răspuns:

De slabit nu vei mai slabi, te vei defini si asta e bine. Iar la abdomen trebuie sa lucrezi mult si continu, adica sa nu intrerupi, si rezultatele se vor vedea chiar dupa primele 3 saptamani( dar nu te astepta la patratele bine definite inca din primele 1-2 luni) ai mult de munca!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimbrasov8):

Serios? abdomenul se lucreaza exact ca orice alt muschi

| anonimbrasov8 a răspuns (pentru Cosmin86):

Incearca pe pielea ta si vorbimwinking

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonimbrasov8):

Intamplator fac sala de cativa ani si stiu foarte bine ce vorbesc.

Iti recomand sa stai de vorba cu un instructor de culturism sau fitness sau cu un sportiv de performanta, sau chiar cu un medic sportiv, sa vezi ce parere au.

Chestii de genul "abdomenul trebuie lucrat mult si incontinu" sunt sfaturi de copii mici, paraleli cu sportul, cere si tu parerea cuiva care chiar are experienta in domeniu.

| Georgiana582 a răspuns (pentru Cosmin86):

Imi poti da mai multe detalii?happy

Si in cat timp voi observa diferente?

| Cosmin86 a răspuns (pentru Georgiana582):

Asta depinde de organism, cu acelasi antrenament si aceeasi alimentatie 2 oameni au progrese diferite.

In principiu dupa 2 luni ar trebui sa se vada diferente daca mananci corect si te antrenezi corect.

Hey multumesc pentru sfaturi, ai avut dreptate, muschii abdomenului au inceput sa apara, cel putin cei din partea superioara, am inceput de saptamana trecuta sa fac serii a cate 100 de repetiti si am facut flotarii iar muschii bratelor sunt deja mai definiti, dar nu stii ceva exercitii pentru mushii pieptului? vad ca flotarile nu prea au avut efect asupra lor.

Pai da, ca abdomenele lucreaza partea de sus, fa si exercitii pentru partea de jos ( gasesti pe youtube o gramada ), si o sa ai abdomenul complet.

Flotarile sunt bune, dar vezi tu, cate poti sa faci intr-o serie? Daca poti mai mult de 10 => rezistenta, nu mai faci muschi. Deci, trebuie sa pui o greutate pe tine.

Pentru muschi : cam 8-10 repetari, cand poti mai multe, maresti greutatea.

Da, deci, abdomenul e facut din aceleasi celule msuculare ca ceilalti muschi, EXACT aceleasi celule, deci trebuie lucrat la fel. Are si el nevoie de 48 de ore de odihna dupa un antrenament, in perioada aia se dezvolta, altfel il supra-antrenezi.

Eu recomand asa, de 2 ori / saptamana :
- abdomene clasice, 4 serii
- crunch, 4 serii
- ridicari de picioare (pentru zona inferioara ) : 4 serii

La fiecare serie faci 20 de repetari, cand poti mai multe, adaugi o greutate ( spre ex. la abdomene pui un disc pe piept sau la ceafa, pe care il maresti ulterior ).

Pauze de 90-120 de secunde maxim intre serii, asa obtii pompare maxima.

Si e tot ce-ti trebuie ca sa dezvolti muschii abdomanli.

Daca vrei definire, adica sa se vada patratelele sau sa ai abdomenul plat, asta tine de dieta, NU de exercitii.

"abs are made in the kitchen"

Uite ce parere au profesionistii :
http://hunkbody.ro/10-secrete-pentru-un-abdomen-6-pack-patratele/