| Andreivladcarnatu22 a întrebat:

Salut, am 17 ani, 65kg si 1.75. *Ce pot face sa ma mai inalt vreo 5-6 cm?* Am o alimentatie relativ ok, incerc pe cat posibil sa nu mananc "fast food-uri", biscuiti/prostii si mancare din oras, mananc mancare gatita, fructe si legume si beau multa apa. Dorm +-8 ore pe noapte si merg la sala insa nu folosesc greutati mari, mai mult sa ma tin in forma.
Tatal meu are 1.78 si mama 1.65.

Răspuns Câştigător
| Kerre a răspuns:

Nu exista exercitii sau ceva minuni prin care sa te inalti cu x cm, totul este de la genetica, daca parintii tai sunt mici de statura sunt sanse mari ca si tu sa fii mic si tot asta se aplica daca parintii tai au o inaltime mare, dar totusi sunt si exeptii vazand parinti de 1.90 si copilul de 1.60.
P.S Daca folosesti greutati mari in antrenamentul tau nu iti va afecta cresterea, este doar un mit, deci te poti antrena si cu greutati mari fara a avea griji ca vei ramane de statura mica. Insa totusi ai grija ca te poti accidenta.

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"Tocmai aceste variații ale puseurilor de creștere creează dificultăți în a spune care este vârsta exactă până la care cresc băieții. Aceasta variază de la 17-19 ani până mai rar, la 20-21 de ani."

deci mai crești ceva. Lasă natura să-și ducă cursul

| aXy99 a răspuns:

(1.78+1.65+0.15)/2. Cam asta e inaltimea ta finala. Aproximativ, desigur, +/- cativa centimetri. (3.58/2) deci 1.79. Posibil 1, 80-1, 82, desi ma indoiesc.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

Genele parintilor nu pot fi batute.
Poti sa te apuci de un sport (baschet, inot), dar nu cred ca vei mai creste prea mult.

| Anabela777 a răspuns:

Chestia asta nu tine neaparat de sport. Ci de cum esti tu inzestrat de la mama natura. Daca parintii tai au inaltimea asta, nu prea cred ca-i vei depasi cine stie ce. Ai cam ajuns la varsta in care nu mai cresti cine stie ce. Ai o inaltime relativ ok, una medie. Raspunsul e simplu: n-ai ce face, poate doar sa porti niste adidasi cu nitica platforma ce sa te mai inalte 2-3 centimetri, in rest ciu-ciu. Daca toata valva asta e doar ca sa te simti mai aratos, exista multe alte chestii ce le-ai putea imbunatati ca sa distragi privirile oamenilor de la inaltimea ta.