Apuca-te de un sport care sa-ti stimuleze hormonii de crestere in inaltime: volei, handbal, baschet, inot.
Bicepsii si tricepsii pot creste dupa 18-20 de ani, cand ti se termina cresterea in inaltime, fiindca sala si lucrul cu greutatile la ansiorii astia este total interzisa, deoarece inhiba hormonii de crestere!
Uite aici sfatul medicului:
https://www.facebook.com/reel/1248955382712908
Evita sa mai iei creatina si pulberi chimice ca-ti distrrugi hormonii si santatea!
Manaca sanatos si diversificat: legume, fructe, salate si carne si fa sport, bucurandu-te de viata, ca muschii sunt necesari mai tarziu, acum esti doar un copil in crestere, fiind inca adolescent.
Buna.De obicei in jurul varstei de 18 ani se finalizeaza cresterea in inaltime, asa ca asteptarile tale sunt nerealiste. Dupa 18 poti creste inclusiv pana la 21, insa doar cativa centimetri, in niciun caz 10-15.
Nuj cum înțelegi tu mecanismul corpului uman, dar nu e după cum vrei tu
Daca lucrurile ar sta așa, ai avea 2 m
Cât despre masa musculara,poți încerca aplicații care îți oferă un home workout,daca nu vrei la sala și sunt destul de eficiente,eu am pus masa musculara așa,natural,nu ca un culturist,dar am masa musculara, deci se poate daca vrei.
Ori poti merge la sală și să cauți aplicații pentru exerciții cu greutăți. știu că erau câteva.
Revenind la înălțime, nu vreau eu sa fiu negativist, dar depinde în mare parte de părinții tăi... daca ei nu sunt foarte înalți, mai adaugi un 5 cm pe lângă înălțimea tatălui tău și cam asta e.Si din ce citesc eu,ești cam la sfârșitul adolescentei, deci șansele să ajungi la înălțimea dorita scad considerabil.
Cel mai bine ar fi sa te focalizezi pe altceva decât pe asta, nu de alta dar nu e ca și când ai avea tu vreun control, adică ai fi avut posibilitatea să fi ajuns la 1, 90 daca aveai un stil de viață echilibrat de la începutul adolescenței, ceea ce mă îndoiesc.
Dar chiar și așa, nu ar trebui sa te demoralizeze acest aspect. Daca prietenii tai sunt înalți, fi tu esența tare din sticluța mica
La băieți până la 18 ani cresc așa că mai așteaptă încă un an să vezi cât crești. În timpul ăsta poți să te duci la sport-uti mai ales la înot, acolo crești cel mai mult. Nu te forța prea tare cu chestii d-asta până nu faci 18 ani. Spor!