Nu am zis presa pentru picioare, am zis "presa militara", adica impins cu haltera (sau gantere) deasupra capului din picioare (sau stand jos) pentru umeri. Presa militara "originala", e cu haltera din picioare, dar daca ai probleme cu coloana, o poti face stand jos.
Incearca sa maresti intensitatea, gen la tractiuni fa doar 4-5, dar fa-le cu un disc de 10-15 kg legat de tine(sau cat poti tu). SI la flotari la paralele sa legi greutati de tine.
Anul asta am studiat culturismul si am descoperit mult
-o dieta bogata in grasimii de fapt ajuta de ce?
sa vedem nivelul testosteronul creste cand manci grasimi sanatoase plus vitamina d, zinc, este foarte important testosteronul in ceea ce priveste masa musculara
-este exrem de important sa dormin
-sexul este important pentru ca creste nivelul testosteronului, eu unu as sugera sa vezi un video p or no inainte de antrenament dar fara a te termina
-este important sa faci culturism seara pe la ora 17
-dupa un timp o gena opreste cresterea in masa musculara
-conteaza si cardio
-suprantranemtul duce testosteronul in jos ceea ce nu e bine
- sa lucrezi cu greutati mici si cu greutati mari
deci vezi de o alimentatie benefica pentru testosteron, desigur si proteinele conteaza dar nu ele cresc in masa musculara si mai multi factori, un barbat castrat degeaba manca proteine
Pai zi si antrenamentul... ca doar din alimentatie nu pot sa-mi dau seama ce si cum.
Zi programul de antrenament + ce exercitii faci si cate repetari.
1. "Nu am anumit program de antrenament." -> asta e prima problema din cauza careia nu cresti
2. Cel mai probabil nu faci exercitiile grele... faci tractiuni la bara cu greutati legate de tine? Flotari la paralele? Indpretari cu haltera, genuflexiuni cu haltera pe umeri, presa militara? Astea sunt exercitiile cu care pui muschi, restul sunt "de completare".
Eu ma antrenez la o sala mai ''saraca'' nu avem presa pentru picioare..Indreptarile,ramat cu bara, haltera, sunt la ordinea zilei.Tractiuni nu prea pot sa fac mai mult de 10..La fiecare antrenament spate picioare umeri folosesc haltera si barile ...Cum ar fi la spate Tractiuni dupa super set la helcometru, ramat cu bara, indreptari, urmat de tractiuni pentru lombari. Picioare indreptari, fandari, si flexi la aparat pentru bicepsul femural.
Nu am zis presa pentru picioare, am zis "presa militara", adica impins cu haltera (sau gantere) deasupra capului din picioare (sau stand jos) pentru umeri. Presa militara "originala", e cu haltera din picioare, dar daca ai probleme cu coloana, o poti face stand jos.
Incearca sa maresti intensitatea, gen la tractiuni fa doar 4-5, dar fa-le cu un disc de 10-15 kg legat de tine(sau cat poti tu). SI la flotari la paralele sa legi greutati de tine.
Eu isi recomand un program nu suplimente, eu am avut 74 la 1, 72 si am ajuns la 83 de kg in doar 8 luni de zile, si tu poti sa ajungi la +90kg la inaltimea ta
Vezi filozofia lui AlphaDestiny, poti sa ii cumperi programul sau daca nu vrei aplica ce face el in programul tau. O sa iti dezvolti mai ales spatele, umerii si Picioarele unde este cea mai multa masa musculara
https://youtu.be/0q87hrUu2Sw
La ce spui tu acolo ca mananci ar trebui sa fi munte. poate nu stii sa iti calculezi macronutrientii corect, cauta pe Youtube cum sa aflii cati macronutrienti are un produs alimentar. fara suplimente nu ai cum sa ai acele gramaje.
Uite la mine, ieri spre exemplu:
mic dejun: 2 oua intregi (11 gr), 150 gr fulgi de ovaz(cam 8 gr), paine integrala(0 grame), 100 gr sunca de curcan(18 gr) => 27 grame
pranz: piept de pui 200 gr ( 40 gr ) + orez brun ( cam 5 gr) => 45 gr
gustare migdale si caju, cam 20 gr proteina
cina: 200 gr muschi de vita + brocolli => 40 gr proteina
gustare 2 iauruturi -> 16 gr proteina
total: 158 de grame de proteina. Cu aproximatie...
Dar am zile cand am ca si garnitura mazare/fasole, care are 10% proteina si din start se mai adauga 20-25 de grame la ce-am scris mai sus, adica aprox. 170-175.
Deci sunt ok in intervalul respectiv, fara suplimente. Cu suplimente, sar de 200 lejer.
Mda..eu nu am mese fixe de eximineata nu imi fac 2 oua imi fac 6-7 oua mai imi pun si 4-5 felii de branza de vaca/oaie cu un bol mare de cereale cu lapte.Cand vin de la liceu ora 14-15.Mananc o farfurie de orez cu 2-3 aripioare de pui.Ma duc la sala si ultima masa o iau pe la 21-22.Si mananc mancare gatita de ex:Ciorba cu coasta afumata..Nu prea am o ''dieta''+ca mai mananc si dulciuri la scoala.(mananc o rulada doar ea are 260g carbo si 50g proteina)Norocul meu e ca nu prea pun grasime.
Daca tot vrei suplimente cumpara whey, pro mass, arginina ..calculează- ți caloriile zilnic.e ușor.
Cipi1212 întreabă: