| iamL a întrebat:

Am 18 ani, 1.72 m si 85 de kg, in ultimii 2 ani am pus 20 de kg si as vrea sa slabesc si am auzit ca se poate lasa pielea. As vrea sa stiu daca se poate evita acest lucru si daca da, imi puteti spune cum?

7 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Pielea se lasa doar daca slabesti foare mult deodata si nu faci sport.
Poti slabi 2-3 kg pe luna, fara nici o problema, dar facand sport, nu se lasa nimic, ca esti foarte tanar si piela inca are elasticitate si-si poate revenii.
Mananca multa proteina cu vegetale si fa sport zilnic. Elimina din alimentatie fainoasele, cerealele, ducliurile si sucurile si te asigur ca vei slabi frumos si sanatos.

| aXy99 a răspuns:

Daca te apuci de sala sansa sa ti le lase pielea e mai scazuta. Daca nu vrei sa slabesti brusc, s-ar putea sa nu ti se lase deloc. Daca ai rabdare si slabesti trebtat, cum ar fi 1-1, 5kg pe saptamana si te duci si la sala, nu cred ca ti se va lasa pielea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am 1.73 si aveam 84.5kg pe 12 mai, acum am 70kg si nu s-a lasat nici o piele.

| Iunix a răspuns:

Dacă slăbești prin sport și o dietă sănătoasă nu are cum să ți se lase pielea.
În plus în cazul tău pentru o greutate normală nu ai prea mult de slăbit. Dacă slăbești 15nkg e suficient. În același timp poți să alegi. Vrei să slăbești? Sau vrei să înlocuiești grăsimea cu mușchi? Adică să te apuci de sală.

| aXy99 a răspuns (pentru Iunix):

Grasimea nu se transforma in tesut muscular sub nicio circumstanta.
Poti face recompozitie in primele saptamani de sala, dar nu poate sa dea jos 20 kg de grasime si sa puna 20 kg de muschi la inceput nici daca ia steroizi.

| JusTPauL a răspuns:

Mult nu trebuie sa slăbești. Eu îți recomand să faci sala câteva luni. Asa o sa te definești frumos și nici nu are cum sa ți se 'lase pielea'.

| Aztecul a răspuns:

Salut!
Daca slabesti brusc sau te ingrasi brusc, ai riscul sa-ti apara vergeturi si se poate lasa si pielea. Eu iti spun din propria experienta. In urma cu 5 ani m-am hotarat sa slabesc si in aproape 3 luni am slabit 20 kg. Am slabit foarte mult si mi-au aparut vergeturi si mi s-a lasat si piele putin. Ca sa eviti acest lucru, incearca sa slabesti regulat. Eu iti recomand sa te duci la un medic nitritionist si el iti va spune exact ce si cum, fara probleme.