Salut, eu fac sala de ceva timp si o sa iti spun ce am aflat eu : In primul rand, e periculos sa o faci inainte de pubertate, insa dupa ce ai facut si tu 15-16 ani e deja indicat sa o faci pentru ca daca o faci pana pe la 25 ani in restul vietii trebuie doar sa te mentii, deci nu trebuie sa iti faci griji ca te opresti din crestere.
In ceea ce priveste antrenamentul trebuie sa stii ce metabolism ai ( mezo-, endo-, ectomorf ) apoi sa te decizi ce vrei sa faci cu sala ( slabit, definire, mentinere, dezvoltare etc.). Orice ai vrea sa faci poti gasi usor pe net. Cuati spre exemplu program de definire endomorf si iti spune cand cat si ce grupe sa lucrezi, apoi cauti exercitiile care ti se par tie ok pentru tine si cam asta ar fi tot. In ceea ce priveste suplimentele tot ce trebuie sa stii e ca nu iti fac bine si ca trebuie sa te feresti de ele : iti pot da diabet si cresti prea repede si daca te lasi vei scadea prea repede si vei avea vergeturi. Sper ca te-am ajutat si iti doresc spor la treaba! )
Esti foarte bine informat, prietene. Se vede, de aia ai si rezultatele astea. Spui că-s periculoase suplimentele si tu stai cu berea di tigara-n bot. Dar na, asa-i aici, oricine e liber sa-si dea cu parerea. .
SpartaNe, ca sa pui "presiune pe coloana" trebuie sa lucrezi cu greutati ENORME de 3-4-5 ori greutatea corpului tau si nu doar atat, sa lucrezi incorect. Sala NU opreste cresterea, inaltimea e un factor genetic ce NU poate fi influențată. Mai treceți pe la anatomia omului. A, da, ce ai "vrea tu sa stii" EXPERIMENTEZI, sala NU e ca o problema la matematica (eu iti dau formula; tu o aplici si gata ai rezolvat). Suntem unici, ai uitat? Ce la mine functioneaza perfect la tine e posibil sa nu dea randament.
Salut, mersi pentru sfat, dar cum vad de care sunt, adica ( mezo-, endo-, ectomorf ) trebuie sa ma duc la un doctor cv?
Mezomorf = scund si arde grasimi repede, ii este usor sa se defineasca (sa isi faca muschii vizibili) dar nu are prea multa forta
ectomorf = inalt slab si nu prea are forta, arde grasimi foarte repede sau nici nu se ingrasa
endomorf = se ingrasa usor si are multa forta, nu stiu daca isi poate face muschii prea vizibili
Ce bun esti la a da parere despre cine si ce nu cunosti
Diabet de la suplimente? Izolatele proteice, creatina, glutamina... au ZERO zahar, de la ce faci diabet? D e la aer?
Cresti "prea repede" cu suplimente?
Esti doar un COPIL MIC care isi da si el cu parerea, nu?
Poți face diabet și de la fast food geniule. Și nu știu asta din proprie experiență ci de la un antrenor profesionist.
Si antrenorul profesionist ti-a spus ca suplimentele sunt rele si provoaca diabet?