| GeorgeGabriel20001 a întrebat:


Am 19 ani, 1, 74 și 54kg. Sunt o persoana activa (practic fotbal,la un nivel jos,dar macar fac mișcare ),in aproape fiecare zi fac cate un antrenament (când nu am antrenament organizat la fotbal) fac ori alergări,ori flotări,ridicări la piept (in regim home made, că na, sala la tara nu avem).
Problema e că nu iau absolut deloc în greutate...deloc,nu contează că mănânc sănătos sau mai puțin sănătos,nu pot lua în greutate,iar de ceva timp mă tot documentez despre suplimentele nutritive precum proteinele și acea creatina, de care am auzit că face minuni.
Vreau sa știu (neluând niciodată n-am de unde sa știu), pot exista efecte adverse de la ele? Că mă tot bat ai mei la cap ca cine știe ce pățesc dacă iau prafurile alea etc, etc....eu din ce am citit nu prea are ce sa mi se întâmple rău. Aștept de la voi niste sfaturi, mai ales de la cei ce folosesc așa ceva. Thanks

5 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Cea mai buna optiune este sa bei zer, vezi unde ai lapte prin apropiere la o piata si cere zer si o sa faci masa musculara naturala.
Tot din zer se fac si suplimentele.

https://gymbeam.ro/......-sa-stiti/

| GeorgeGabriel20001 explică (pentru aditimus):

Ok,este o opțiune buna și ceea ce spui tu.Dar momentan am acest supliment și creatina care vreau sa vad ce rezultate au. Deci, efecte adverse nu ar trebui să aibă, nu? Fiind sănătos dpdv clinic, medicamente nu iau.

| aditimus a răspuns (pentru GeorgeGabriel20001):

Nu are reactii adverse.

| RobertMoon a răspuns:

Salut. Nu te lua după x user, nu bea zer, e oribil, mai bine mănânci urdă care conține 90% zer și are gust bun, proteine, adică o alternativă mult mai bună e un fel de brânză. Și da, creatina funcționează daca e una de calitate (Creapure, de preferat micronizată), dar pe tine nu te va ajuta deoarece nu tragi de fiare, creatina se ia de oamenii care vor sa acumuleze masă, dar care trag de fiare. Tu nu tragi de fiare, deci nu lua pentru că nu te va ajuta, dar poți improviza dintr-o coada de lemn de matura, iar la capăt un bidon de 5l de apă sau câteva sticle puse ca într-un bax de apa îți poți improviza un fel de halteră să faci cu ea brațe, eventual piept sau chiar tracțiuni, asta daca nu se rupe invenția și îți pica bidoanele pe jos laughing. Și dacă faci fotbal e normal că ești slab, alergi mult și arzi mult, n-ai văzut că fotbaliștii sunt fit gen Tănase de la FCSB care zici că îl suflă vântul. Eu am făcut gimnastica și am luat de-a lungul vremii diferite suplimente, am luat și creatina, am luat și proteine, vitamine etc...dar totul tine de alimentația ta, trebuie sa bagi la greu mâncare cat de multă, fripturi la greu daca vrei sa pui masă musculară, dar să faci și ceva in privința asta că dacă mănânci mult și nu tragi tare se pune pe tine fix...

| RobertMoon a răspuns (pentru RobertMoon):

Și voiam să-ți spun că o să te saturi de gustul de proteine sau gainer (gainer nu recomand, desi suna bine și are valoare calorica ridicata majoritatea gainerelor conțin zahăr la greu, iar zaharul este de evitat), eu momentan nu mai merg la sala, nu am mai tras de fiare de vreo 4-5 luni, dar când mă apuc să știi că suplimentul numărul unu pe care îl voi lua se numește mâncare, iar în plan secund ceva pentru energie pentru că eu sunt cam fără baterii.