Serios? Dupa 3 luni ai crescut in "masa musculara"?
Fa 3 ANI copil mic, nu 3 luni, si abia apoi faci definire.
Copii mici si firavi, fac ei "masa musculara" in 3 luni!
Masa oricum creste in 3 luni dar nesemnificativ, adica foarte putin. La inceput muschiul nefiind obinuit cu efortul se dezvolta cat de cat dar cu cat cresti mai mult cu atat pui mai greu masa. Mai mult sunt umflati de la sangele pompat in muschi si de la creatina( care retine apa in muschi si da falsa impresie de crestere minune a masei musculare). Eu iti recomand sa ai grija la alimentatie si sa faci macar 9 luni masa, si apoi sa treci la fibrare (ai putea alege ca perioada de fibrare primavara ca sa iti pregatesti corpul de expus la plaja la vara
Definirea se face din alimentatie, nu din antrenament.
Antrenamentul ramane la fel, cel de masa musculara, altfel o sa dai jos si masa musculara odata cu grasimea.
Oricum cand faci definire ( adica SLABIRE ) pierzi si din muschi, ideea e sa pierzi cat mai putin.
Uite aici:
http://www.cristianmargarit.ro/2011/02/antrenament/masa-vs-definire
Eu dupa 8 ani am facut prima mea definire :D
p.s. : se poate si "masa musculara" dupa 3 luni, doar ca e masa musculara pentru copii mici si firavi.
Ce sa faci, treci la fibrare ? Se zice definire in primul rand, muschiul este alcatuit din fibre daca nu stiai.Pentru definire faci cardio 3-4 zile pe saptamana, scoti carbs din alimentatie treptat pana ajungi undeva la 1800 calorii zilnic si poti folosi un supliment gen L-carnitine sau BSN Hyper Shred sau Animal Cuts.Tu in 3 luni nu ai pus nimic, muschii se pun in ani de zile, dupa ce acumulezi 1-2 ani de sala atunci sa spui ca ai masa musculara.
1. Alimentatia cum a zis Azizz
2. Ai putea lua L-Carnitina pentru arderea grasimilor
3. Cardio (jogging, sprinturi sau inot)
4. Sa nu te flamanzesti ca risti sa pierzi din masa musculara mai repede decat din grasime